Odense

Fakta

Odense Centralbibliotek og TING indgik partnerskab d. 1. november 2010

Læs partnerskabsaftalen mellem Odense Centralbibliotek og TING Community

Bibliotek/kommune: Odense

Antal biblioteker: 9

Antal indbyggere: 191.000

Biblioteksleder: Kent Skov Andreasen

Kontaktperson:
Anton Helms  -  Chef for Det Digitale Bibliotek  -  24 65 43 90  -  ahel@odense.dk
Dennis Bjørndal Hansen  -  Digital redaktør  -  65 51 44 19  -  dfhh@odense.dk

 

Partnerskabet

TING fællesskabet har fra sin start tiltalt OC, og været det mest realistiske og seriøse bud på det, der forhåbentlig ender med at blive en vigtig del af Danskernes Digitale Bibliotek. 

OC vil Open Source og egen-udvikling i fælleskab med de øvrige TING biblioteker og ser store perspektiver i at udvikle med partnere med ens behov samt at opbygge kompetencer ved at egen producere med støtte og sparring i et fællesskab af mere eller mindre ligestillede.

Ding

Link til ding-site https://www.odensebib.dk

OC lancerede ny ding2-hjemmeside den 30/1 2013

TING fællesskabet er for OC det mest realistiske og seriøse bud på det, der forhåbentlig ender med at blive en vigtig del af Danskernes Digitale Bibliotek og giver rigtig gode muligheder for at kunne opbygge kompetencer med støtte og sparring i et fællesskab med andre ligestillede.

Hjemmesiden bygger på ding2 kode med dele fra ding2tal-skabelonen/samarbejdet.

Vi har en webredaktion på ca. 15 personer som delvist arbejder med hjemmesideindhold ud over deres andre bibliotekar arbejdsopgaver. 

Borgernes oplevelse

Borgerne har taget godt imod hjemmesiden. Og Open Source platformen giver gode muligheder for hurtigt at kunne reagere på og opfylde bruger-udviklingsønsker. 

Community og udvikling

Selvom OC-hjemmesiden i høj grad er resultatet af en meget fokuseret indsats fra OC’s webteam (IT-udviklere, grafikere og andre formidlingsfolk), kunne den ikke være blevet til uden sparring og støtte fra både ding2tal-samarbejdet og det øvrige TING-fællesskab. 

Projekter og samarbejde

OC deltager i ding2tal projektet, Finurlige Fakta, Sociale Platforme.

 

Opdateret februar 2013