Finurlige Fakta

Fakta

Projektnavn: Finurlige Fakta

Projektejer: Marianne Krogbæk, ITK, Aarhus Kommune

Tidsramme: Juli 2011 - Juli 2012

DeltagereProjektet er et samarbejde mellem Biblioteksvagten, Odense Bibliotek og ITK og det er støttet af Styrelsen for Bibliotek og Medier.

Kontaktperson: Marianne Krogbæk, mkrog@aarhus.dk, ITK, Aarhus Kommune

Ansøgning/projektbeskrivelse: Styrelsen for Bibliotek og Medier

 

Hvad betyder projektet for borgerne?

For bibliotekernes brugere er Finurlige Fakta en lille videns snack, der kan give lyst til at udforske musik, litteratur, film eller inspiration fra nettet. Alt er verificeret i form af en kilde og brugerne kan læse videre i inspirationslinket, dele særlige fakta og tilføje egne,der senere kan godkendes af administrator. 

Hvad betyder projektet for det enkelte bibliotek? 

Den tilhørende hjemmeside er fortrinsvis til biblioteker, der gerne vil have vidensbidder på deres hjemmeside. Her er desuden inspiration at hente til biblioteker, der ønsker at bruge Finurlige Fakta til at markedsføre biblioteket og bibliotekernes materialer samt tilbyde brugerne en underholdende vinkel på bibliotekernes hjemmesider. 

Hvad er relationen til TING?

På hjemmesiden er det muligt at generere præcis den widget man ønsker, flere farver og oplysninger kan vælges til og fra. Er man et TING bibliotek vil widgets kunne vælges til via bibliotekets
back-end som et modul. Projektets database ligger i brønden og kan bruges så fremt man er interesseret i dette. 

Hvor langt er projektet? 

Projektet er støttet af Kulturstyrelsen og løber fra juni 2011 til 1. juli 2012 – projektet nærmer sig sin afslutning. Afrapporteringen vil finde sted i løbet af august.

 

Læs vores Finurlige Fakta på finurligefakta.wordpress.com og læs om projektet http://www.aakb.dk/projekter/finurlige-fakta

 

Opdateret juli 2012