Vejle

Fakta

Vejle Bibliotekerne indgik partnerskab med TING i juli 2010.

Læs partnerskabsaftalen mellem Vejle Bibliotekerne og TING Community

Bibliotek/kommune: Vejle

Antal biblioteker: 5

Antal indbyggere: 107.831

Biblioteksleder: Lone Knakkergaard

Kontaktperson: Ewan Andreasen - 24971533 - ea@vejlebib.dk
                       Jørgen Gram Christensen - 40428874 - jc@vejlebib.dk

 

Partnerskabet

Vi så fra starten den nationale brønd som et skridt på vejen mod DDB. Derudover matchede muligheden for at basere bibliotekets webløsning på ding de planer, vi i forvejen havde for bibliotekernes hjemmeside.  

En fordel er, at den udvikling man laver kan deles med andre - og omvendt. Udfordringerne ligger i, at udviklingsløsninger skal gennemarbejdes og dokumenteres grundigere.

 

Ding

Vi valgte et ding-site, da vi allerede havde kendskab til Drupal via et projekt om deling af indhold på hjemmesiden, og var bekendt med at systemet kunne opfylde alle de krav stiller til et CMS. Det spillede dog især ind, at vi med deltagelse i ding fik større frihed i leverandørvalg uden binding til en specifik leverandør fremover.

Vi har eget design og har bl.a. bidraget til udviklingen af modulet ding_tabroll, som viser en nyhedsrulle på forsiden.

Hjemmesiden er hostet hos DBC, og vi har indgået supportaftale med Bellcom. Webudvikling, justering og fejlrettelser forestås af egen webudvikler. Til det redaktionelle har vi en webgruppe på 5 personer, der vedligeholder indholdet på sitet. 

 

Community og udvikling

Det er nemmere end før at gå sammen om udviklingsprojekter. Derudover oplever vi, at vi pludselig kan udnytte hinandens ressourcer. F.eks. kan fejl i ding findes og rettes i Randers og umiddelbart implementeres i Vejle - og omvendt.

 

Projekter og samarbejde

Vi er især aktive i team ding.TING og team mobile.TING samt Udviklernetværket.
Vi deltager aktivt i projekterne Formidling af Digitaliseret Kulturarv, Sociale Platforme og ding2tal.
Derudover har vi et godt øje på projekterne BApps, Finurlige Fakta, Personaliseringsprojektet, Folkebibliotekernes E-bogsprojekt samt BIBOS.

 

Opdateret februar 2013