Gitte Barlach's blog

Aarhus Kommunes Biblioteker har fået ny hjemmeside!

Den nye hjemmeside, www.aakb.dk, er baseret på DDB CMS, som jo bygger på ding2tal, der blev skabt i et samarbejde mellem 12 kommuner i TING-regi.

Ding release 1.7 er frigivet

   

Så er ding release 1.7 endelig klar!

Release 1.7.0 indeholder:

Ændringer i ding.Hovedsporet som følge af ny Brønd, udvidet DKABM og Open Search 1.2

I løbet af september måned sker der følgende ændringer i Brønden med underliggende webservices
(DBC har udsendt information om dette til alle Brøndkunder)

Implementering af nyt DKABM:
Efter et stort revisionsarbejde af det meget essentielle DKABM-format, der benyttes til søgning i og udlevering fra brønden, er dette nu godkendt i Styrelsen for Bibliotek & Medier, og det nye format implementeres i en ny udgave af Brønden

Opgradering til ding.release 1.6

DBC vil gerne have alle ding-bibliotekerne over på den nye Brønd, de er i færd med at lave, inden udgangen af september måned. Det betyder at alle ding-bibliotekerne inden da skal opgradere til ding-release 1.6., og skifte over på version 1.1. af Open Search

(ovenstående gælder ikke ding 2 / Artesis test-bibliotekerne)

NemLog-in

I ding.TING regi har vi via projekt-x planer om at gøre det muligt for brugeren at logge ind med NemID via det offentlige log-in-fællesskab, NemLog-in.

Vi  har  holdt et møde med David Simonsen, Sekretariatsleder, WAYF, Styrelsen for Bibliotek og Medier, om muligheden af at indføre ovenstående på folkebiblioteksområdet (som supplement til de lokale login-systemer), baseret på WAYF.

Konklusionen på mødet blev:

WAYF har indvilliget i at komme og hjælpe os med at implementere Nemlogin via  WAYF  i ding.

En milepæl i konsolideringen af DDB CMS: ding2tal koden er tilbageført til den oprindelige kodebase

I det forløbne år (2014) er DDB CMS konsolideret, driftsmodnet, og udrullet til bibliotekerne, hvoraf 32 nu er i drift, og flere kommer til.

DDB CMS bygger som bekendt på ding2tal, der ophørte som projekt ved udgangen af 2013.  Derfor har der i 2014 også kørt en proces med teknisk kvalitetssikring af de komponenter, ding2tal har udviklet via code review foretaget af core team. Processen har endvidere skullet sikre at ding2tal koden tilbageføres (merges) til den oprindelige, fælles kodebase, kaldet ding2.

Samarbejde i TING om synkronisering af ding2 spor

I TING Community har vi oplevet stor interesse for at anvende ding2 core, og siden DBC gav ding2 koden til TING sidste år, har flere projekter/leverandører igangsat spændende udviklingsspor baseret på ding2. Mest markante er:

Nyt medlem af Core.Team: Mikkel Høgh fra RevealIT

Core.Team har brug for flere ressourcer til opgaveløsningen med bl.a. review af pull requests for hhv. Ding 1 og Ding 2, samt øvrigt arbejde i teamet.

Derfor er vi meget glade over at Mikkel Høgh fra RevealIT på opfordring nu bliver en del af core.team.

Mikkel er en knivskarp Drupal udvikler med mere end 7 års erfaring. Endvidere har Mikkel meget dyb indsigt i Ding og det bagvedliggende forretningsområde, der engang imellem påvirker de tekniske implementationer. Det er alle værdier, som vi sætter stor pris på.

ding release 1.8.0

 

ding 1.8.0 er released d. 14.9. 2012

Releasen indeholder:

Fejlrettelser:

Syndicate content