Samarbejde i TING om synkronisering af ding2 spor

I TING Community har vi oplevet stor interesse for at anvende ding2 core, og siden DBC gav ding2 koden til TING sidste år, har flere projekter/leverandører igangsat spændende udviklingsspor baseret på ding2. Mest markante er:

  • Bibliotek.dk-sporet (DBC)
  • Professionshøjskolerne (DBC / InLead)
  • Ding2tal
  • Frederiksberg og Gentofte website (B14)
 
Bibliotek.dk-sporet (DBC)
Produktionshøjskolerne (DBC / InLead)
Ding2tal 
Frederiksberg og Gentofte website (B14)
 
Projekterne/leverandørerne har foretaget fejlrettelser, samt omskrivning (refakturering) og nyudvikling af en række af ding2 core modulerne. Disse ændringer arbejder core.team sammen med de pågældende projekter om at få smeltet sammen, så vi kan få en fælles, stabil, fejlrettet og fremtidssikret core, som bibliotekerne kan basere sig på. 
 
Processen bakkes op af TING Council og DDB organisationen.
 
Vi orienterer løbende om udviklingen her på ting.dk. 
 
Nedenfor kan du læse flere detaljer om baggrund og proces, samt evt. gå til den tekniske oversigt over ændringer. Giver det anledning til spørgsmål kan Core Team kontaktes via dingcore@ting.dkr

Projekterne/leverandørerne har foretaget fejlrettelser, samt omskrivning (refakturering) og nyudvikling af en række af ding2 core modulerne. Disse ændringer arbejder Core Team sammen med de pågældende projekter om at få smeltet sammen, så vi kan få en fælles, stabil, fejlrettet og fremtidssikret core, som bibliotekerne kan basere sig på.

Processen bakkes op af TING Council og DDB organisationen.

Core Team har afholdt to møder med deltagelse af de de nævnte bidragydere til ding2, og på den baggrund foreligger der nu et overblik over ændringerne, samt en plan for i hvilken rækkefølge, de relevante bidrag kan komme ind i ding2 core.

Overblik og teknisk plan: 
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AuBDbdDJn4QedC15NEpMSTZreWtseE1UMTdwYWNEclE#gid=0

En række af ændringerne er uproblematiske og  det er aftalt, at leverandører og projekter leverer disse tilbage til ding2 core ifølge den tekniske plan.

Visse ændringer kræver nærmere undersøgelse før det endeligt kan konkluderes, om de kan / bør blive en del af ding2 core. Det gælder såvel arkitektur/teknik samt funktionalitet. 

Væsentligst er:

●     Søge-klient (DBC - Bibliotek.dk sporet)
●     Brugerprofil 
●     Basis-tema (ding2tal-sporet)

Dette undersøges nærmere af Core Team sammen med pågældende leverandør/projekt. Core Team vil efterfølgende komme med en anbefaling. 

Vi orienterer løbende om udviklingen her på ting.dk, samt på møder i ding.teamet.  Alle andre der måtte være igang med at arbejde med og/eller fejlrette ding2 koden, opfordres til at se den tekniske plan (der kan være fejlrettelser på vej) samt i øvrigt bidrage tilbage til core jvf. http://ting.dk/wiki/saadan-bidrager-man-til-ding-core

Giver ovenstående anledning til spørgsmål kan Core Team kontaktes via dingcore@ting.dk

Grupper: