Fristed's blog

Vi søger en projektleder, der har OpenSource under huden

Aarhus Kommune søger en dygtig projekeleder, der vil være med til at implementere vores Handlingsplan for OpenSource. 

Se mere her: http://www.tinyurl.dk/43183

Tillykke til København

København har modtaget Drupal Award 2014 for bedste Drupal Intranet. Det er rigtig godt gået og en fin belønning for strategisk fokus på OpenSource i den kommunale sektor. 

Jeg ved at vores TING initiativ har været med til at inspirere København til at tage dette kæmpe skridt, og det syn's jeg at vi TING-folk kan være lidt stolte af.

Vi kan så håbe på - og arbejde for - at det kan danne skole for mange andre. 

TING - Mission complete

Kære alle TINGSTERE

Det er mere end ti år siden vi tog initiativet til TING. Meget er sket siden og meget lever videre andre steder, her ikke mindst i regi af DDB. Det er også længe siden at der har været aktivitet her på siden, og www.ting.dk er lavet i en version af Drupal, der ikke længere sikkerhedsopdateres. 

Vi er ikke færdige med at formidle om hvad vi har opnået med TING og det mindsæt omkring udvikling, Open Source m.v. som TINGhar været med til at fremme i Danmark. 

DDB hjemmesider i luften

Det er helt fantastisk at se de nye DDB CMS hjemmesider der er gået i luften. Herligt at tanken om et fælles CMS, med muligheden for diversitet i selve brugergrænsefladen, begynder at vise sig i praksis. Herligt at se tanken bag ding2tal realiseret i konsolideret form. OK - det har ikke været en helt let vej, men det tror jeg godt vi var klar over. 75+ biblioteker med forskellig praksis skal "justeres ind", så de kan drive deres formidling en den samme ramme. 

Vi er ikke alene (2) ....... Et herligt eksempel, der må give stof til eftertanke mange steder.

Liam Maxwell, direktør i Government Digital Services (pendent til Digitaliseringsstyrelsen) fortæller om baggrunden for anvendelse af OpenSource i England. 

Læs artiklen på Version2 her. Følg GDS bloggen her: https://gds.blog.gov.uk

Vi er ikke alene, .........

Herligt at se når nogen tør tage skridtet fuldt ud. Svarer til hvad München gjorde for nogle få år siden. Det bliver spændende at se hvad det fører med dig. Super initiativ.

http://www.govtech.com/computing/Will-New-York-City-Embrace-Open-Source-Code.html 

Ding2 kodebasen overgives til TING Community

Så skete det endelig. Kodebasen som DBC har udviklet, og som skal danne fundamentet for TINGs CMS, for nuværende kaldt DING2, er lagt ud som Open Source og samtidig overgivet til TING Community.

TING Community er rigtig glade for frigivelsen af Ding2 kodebasen, som vi betragter som et stort skridt på vejen mod skabelsen af Danmarks bedste CMS og hjemmeside til bibliotekerne, og ikke mindst som et konkret bevis på at samarbejdet i TING fungerer og skaber resultater.

Nyt medlem i T!NG community council

København har i en periode haft en tom plads i T!NG community council. Jens Steen Andersen, chef for Hovedbiblioteket i København, er nu valgt til pladsen, og vi er glade for at kunne byde ham velkommen.

Jens Steen vil med sin energi, sit konstante engagement og smittende humør, blive en værdifuld ressource i council, og vi ser meget frem til samarbejdet.

Mange hilsner

Bo Fristed

Formand for TING Council

Hvor er T!NG på vej hen?

Hvor er TING på vej hen?

Der sker rigtig meget i TING for tiden.  Det såvel på de ”indre” linjer som i periferien, hvor der særligt i forhold til Danskernes Digitale Bibliotek (DDB) er stor aktivitet i definitionen af, hvad det nu skal blive til.

Vi startede med 2, og er nu 20 kommuner, der på forskelligt niveau har taget TING til sig. Nogen er allerede ”all-in”, hvor andre forholder sig afventende. Rødovre og Randers lancerer nye hjemmesider i løbet af de næste par uger, og flere er på vej.

Syndicate content