DDB hjemmesider i luften

Det er helt fantastisk at se de nye DDB CMS hjemmesider der er gået i luften. Herligt at tanken om et fælles CMS, med muligheden for diversitet i selve brugergrænsefladen, begynder at vise sig i praksis. Herligt at se tanken bag ding2tal realiseret i konsolideret form. OK - det har ikke været en helt let vej, men det tror jeg godt vi var klar over. 75+ biblioteker med forskellig praksis skal "justeres ind", så de kan drive deres formidling en den samme ramme. 

Undervejs har der været behov for justeringer. Et enkelt bibliotek har f.eks. en praksis om ikke at tilknytte en bruger til en filial. Det betyder at den facilitet skal laves i det nye CMS. Der er flere af den slags eksempler, og det har betydet at ding2tal har skullet tilpasses. Derudover er der undervejs fundet "bugs" der har skullet rettes. 

Nu hedder det DDB CMS, som videreudvikles i DDB fællesskabet ....... og det er SUPERFEDT! 

Se de nye hjemmesider her.

Samtidig er det et godt - måske endda det bedste - eksempel på OpenSource udvikling i den kommunale sektor. Samlet set er det formentlig den største Drupal installation i Danmark. Hvor vi for et par år siden havde over 30 forskellige CMS systemer i folkebibliotekerne, deles 75+ kommuner nu om ét, konsolideret og drevet i DDB, der også i fremtiden vil holde OpenSource princippet i hævd.

Herfra også en stor tak til de kommuner der var med i ding2tal, og som har lagt timer, og ganske mange penge i udviklingen:

Deltagende ding2tal biblioteker: Københavns Kommunes Biblioteker, Gladsaxe Bibliotekerne, Odense Centralbibliotek, Sønderborg Bibliotek, Kolding Bibliotek, Vejle Bibliotek, Horsens Kommunes Biblioteker, Silkeborg Bibliotek, Randers Bibliotek, Viborg Bibliotekerne, Herning Bibliotekerne, Aarhus Kommunes Biblioteker  

Vi har fået en del medfinansiering fra DDB, men de deltagende biblioteker har tilsammen selv finansieret med over 1 mio. kr. Også det vidner om den sammenhængskraft der er i bibliotekssektoren. 

Jeg glæder mig til der kommer endnu flere sider i luften, og så glæder jeg mig til at vi skal arbejde videre med DDB-baserede services.

 

Mange hilsner

Bo Fristed