Kirstine W Christensen DBC's blog

Nye relationer og ny kilde i brønden

Vi har indført 4 nye relationer i Databrønden i forbindelse med den nye kilde Debatter, og fortsættere, som er en del af kilden Artikler.
 
Fortsættere
Relation mellem en artikel og en fortsættelse af artiklen:
Continues
ContinuedIn
 
F.eks. artiklen ”Den livløse dreng fra Udkantsdanmark” (870971:35150269) har relationerne:
 
<continuedIn>870971:35259481</continuedIn>
<continuedIn>870971:35259511</continuedIn>
 
Og fortsætterne:

TUR teori i driftbrønden

Efter succesful test af kilden TUR teori hos udvalgte biblioteker, er den nu klar i driftbrønden.

 

TURTeori er en licensbelagt kilde med 9 poster omhandlende diverse kurser til kørekort og teoriprøver til forskellige transportmidler. Posterne er DBC-registrerede danMARC2 poster, der er lagt i Brønden som DKABM-poster, så de er søgbare og visbare i grænsefladerne.

eKurser.nu i Driftbrønden

Kilden eKurser.nu er blevet lagt i Databrønden.

Den består af ca. 100 poster om gratis it-kurser. Kurserne er korte online kurser af en varighed på mellem 10-20 minutter omkring så forskellige emner som ebøger, offentlig selvbetjening, slægtsforskning og smartphones. Der findes både kurser til begyndere og øvede.

 

I kan læse mere om kilden her:

http://oss.dbc.dk/wiki/bin/view/Databroend/EkurserNu

 

Adgang til webservicen opensearch

I forbindelse med workshop på DBC den 30. januar 2013 omkring kilder og relationer i databrønden gav vi en præsentation af, hvordan man kan hente data ud via webservicen opensearch.

Eksemplerne tog udgangspunkt i adgang til driftsbrøndens webservice http://opensearch.addi.dk/2.2/

Man skal dog være opmærksom på, at der er IP-begrænsning til denne webservice, og det er ikke sikkert at man har adgang til den fra alle bibliotekets computere.

Facet til fag- og skønlitteratur

I forbindelse med workshop på DBC den 30. januar 2013 omkring kilder og relationer i databrønden, blev der spurgt til en facet til afgræsning af fag- og skønlitteratur.

Facetten hedder genreCategory og indeholder enten fiktion eller nonfiktion og er tilstede på de poster hvor det giver mening, og hvor det har været muligt at adskille, om det var det ene eller det andet. Men f.eks. findes facetten ikke på musikposter.

 

Historisk Atlas nu i driftbrønden

Kulturarvskilden Historisk Atlas blev lige før jul kørt i drift i Databrønden: 

 

Vi har nu lagt 3924 poster og 3245 billeder fra Historisk Atlas (www.historiskatlas.dk) ind brønden, og der er åbnet op for adgangen til disse.

 

Historisk Atlas er en hjemmeside med beskrivelser af lokalhistoriske steder, bygget op som et Danmarkskort, der kan navigeres i.

 

I kan læse mere om kilden her:

 

Testadgang til Masterfile Premier (fra Ebsco) via testbrønden Nextkilde

Masterfile Premier fra Ebsco klar til test i Nextkilde:

 

Vi har i løbet af juli måned fået lagt ca. 200.000 artikelposter fra den licensbelagte kilde Masterfile Premier (fra Ebsco) ind i testbrønden Nextkilde, og der åbnes nu op for adgangen til disse.

Safari Tech Books Online nu i databrønden

Vi har i dag sat en ny kilde i drift i databrønden: Safari Tech Books Online - med submitter 150044. Den kan nu tilvælges i VIP basen.

Kilden kræver abonnement.

 

Safari Tech Books online er en samling af ca. 220 e-bøger inden for IT-området på engelsk. Bøgerne er fra store forlag som O'Reilly, Adobe Press, Que, Sams, Addison-Wesley, Microsoft Press og Prentice Hall. Nogle af titlerne er medtaget i Safari, før de udkommer som trykt udgave. Samlingen henvender sig både til hjemmebrugere og til it-professionelle og programmører.

 

Ny kilde i drift i Databrønden: Oxford Reference Online

Vi har i dag sat endnu en ny kilde i drift i databrønden. Det drejer sig om "Oxford Reference Online" (submitter nr. 150036) som nu kan tilvælges i VIP basen.

Kilden kræver abonnement.

"Oxford Reference Online" består af tre samlinger af online opslagsværker: Oxford Premium Collection, Oxford Literature Collection og Oxford Western Civilization Collection, og bemærk derfor at alle tre skal tilvælges i VIP basen.

Dansk Historie har nu fået relationen hasOnlineAccess i databrønden

Kilden Dansk Historie har nu også fået relationen hasOnlineAccess i databrønden.

 

hasOnlineAccess indeholder et link til den enkelte artikel plus en foranstående URL, som skal udskiftes i bibliotekets grænseflader med det enkelte biblioteks adgangsinformation. Det ser f.eks. således ud:

 

<hasOnlineAccess> [URL]http://www.danskhistorie.dk/emner/kultur/vikingeskibe</hasOnlineAccess>

 

Syndicate content