Historisk Atlas nu i driftbrønden

Kulturarvskilden Historisk Atlas blev lige før jul kørt i drift i Databrønden: 

 

Vi har nu lagt 3924 poster og 3245 billeder fra Historisk Atlas (www.historiskatlas.dk) ind brønden, og der er åbnet op for adgangen til disse.

 

Historisk Atlas er en hjemmeside med beskrivelser af lokalhistoriske steder, bygget op som et Danmarkskort, der kan navigeres i.

 

I kan læse mere om kilden her:

 

http://oss.dbc.dk/wiki/bin/view/Databroend/HistoriskAtlas

 

 

Der er dannet relationer mellem posterne og de tilhørende billeder via en hasImage relation, og billeder ligger som oso-objekter i brønden.

 

Derudover er der lavet en hasOnlineAccess relation med link direkte ind til det lokalhistoriske sted, der er beskrevet.

 

I posterne findes også geografiske koordinater på stedet. Disse overholder standarden for brug til Google Maps (f.eks. med Google Maps API).

 

Derfor er der i samme omgang taget et nyt schema i brug i DKABM. Koordinaterne ligger således i et <dcterms:spatial> med schema xsi:type="kml:coordinates".

 

I kan læse mere omkring hvordan dette fungerer på ovenstående wikiside.

 

Hvis I ønsker brøndadgang til Historisk Atlas-poster, vælger I kilden i VIP-basen og knytter kilden til jeres brøndprofil.

 

 

Udover Historisk Atlas er der adgang til en række andre kilder i Artesis databrønd. I kan se en oversigt med detaljerede beskrivelser her: http://oss.dbc.dk/twiki/bin/view/Databroend/OpenSearchKilder.

 

 

Med venlig hilsen

DBC

Grupper: