Ny kilde i drift i Databrønden: Oxford Reference Online

Vi har i dag sat endnu en ny kilde i drift i databrønden. Det drejer sig om "Oxford Reference Online" (submitter nr. 150036) som nu kan tilvælges i VIP basen.

Kilden kræver abonnement.

"Oxford Reference Online" består af tre samlinger af online opslagsværker: Oxford Premium Collection, Oxford Literature Collection og Oxford Western Civilization Collection, og bemærk derfor at alle tre skal tilvælges i VIP basen.

Kilderne indeholder online udgaver af Oxford University Press' referenceværker inden for 27 emneområder, der dækker et bredt spektrum af områder som historie, økonomi, IT, matematik, filosofi, geografi, litteratur og mytologi.

De omfatter kortfattede beskrivelser af emnerne, større artikler fra udgivelserne omkring Oxford Companion, links til eksterne sites samt supplerende materiale som ordbøger, citatordbøger, kort, illustrationer og tidslinier.

Posterne er på værkniveau og dækker over ca. 240 referenceværker. Posterne søges og vises i databrønden på linje med almindelige katalogposter.

I posterne findes link til det enkelte referenceværk, hvor man ledes hen til Oxford Reference Online's site med mulighed for både browsning og søgning i det enkelte referenceværk.

Alle posterne har ligeledes fået en hasOnlineAccess relation som indeholder linket til det enkelte værk plus en foranstående URL, som skal udskiftes i bibliotekets grænseflader med det enkelte biblioteks adgangsinformation. Det ser f.eks. således ud:

<hasOnlineAccess> [URL]http://www.oxfordreference.com/views/booksearch.html?book=t20</hasOnlineAccess>

 

I kan læse mere om kilden her:

http://oss.dbc.dk/wiki/bin/view/Databroend/OxfordReferenceOnline

   

Udover Oxford Reference Online er der adgang til en række andre kilder i Artesis databrønd. I kan se en oversigt med detaljerede beskrivelser her: http://oss.dbc.dk/twiki/bin/view/Databroend/OpenSearchKilder.

  

Med venlig hilsen

DBC

Grupper: