Et godt udviklingsmiljø

Et rigtigt godt udviklingsmiljø til ding og drupal udvikling er vm basseret miljø såsom Quickstart, det kommer med prekonfigureret værktøjer klar til drupal udvikling generelt, blandt de installerede er selvfølgelig drush og git, men også Netbeans IDE samt Eclipse med xdebug og profiler/xhprof.

Personligt synes jeg at Netbeans er bedst at komme i gang med, hvis man hurtigt vil komme i gang, desuden har de et brugervenligt plugin til drupal udvikling hvis man hurtigt vil oprette moduller eller themes (skelet templates) og en god autocomplete til hooks. Derudover er det lykkes mig at konfigurere drupal coding standards sammen med Netbeans således at issues vedrørende coding dukker op under tasks, det gøre tingene meget nemmere:)

Hvis der er nogen der er interesserede i hvordan det bliver konfigurede, vil jeg gerne skrive en blog post om det.

 

Fordelen ved at have sin udviklingsmiljø som en vm er at man nemt kan flytte miljøet og clone og giv et kopi til andre udvikler.

Kommentarer

Godt tip - især til udviklere på Windows maskiner

Godt tip! Det kan tage lang tid at sætte et godt udviklingsmiljø på og Quickstart er et rigtig godt udgangspunkt. Det gælder især for udviklere der sidder Windows maskiner da mange af de værktøjer der bruges ifm. Ding udvikling virker bedst på *NIX miljør.

Der er også scripts med...

Der er også scripts med Quickstart hvis man f.eks. vil installere Aegir hosting system. Det er et godt udgangspunkt til dev, men jeg anbefaler barracuda aegir scriptet på en debian squeeze til produktions server (hvis man vil hoste selv), det er et godt brugervenlig system til dev->stag->prod i stedet for symblinks. Måske er det en overkill til små biblioteker, men et godt system hvis man har mange biblioteker og filialer.

Comment viewing options

Select your preferred way to display the comments and click "Save settings" to activate your changes.