ewan's blog

Håndtering af fejl i betalinger med DIBS-modulet

Mange Ding-biblioteker anvender DIBS-modulet for betalinger via hjemmesiden. Teknikken bag er et kompliceret samspil mellem Ding-hjemmesiden, bibliotekssystemet og DIBS. Afbrydelser af transaktionen, sløvt internet, en browsersession der udløber kan af og til bidrage til at en betaling ikke går helt igennem.

Flere tickets med dibs-problemer er lagt i lighthouse, hvor en ticket med en opsamling er lagt ind.

Nulhits formular - et nyt ding-modul

Vi har i Vejle Bibliotekerne nu lavet en nul-hits formular, som brugere bliver præsenteret for når de har lavet en søgning der resulterer i nul hits. Efter brugeren har udfyldt formularen sendes en e-mail til bibliotekets personale.

Skærmbillede fra nulhits formular

Modulet hedder ding_zerohit_form - find det på moduloversigten.

"Min Side" på borger.dk og Ding!

<

p>Vi har i Vejle modtaget en mail fra Axiell vedr. implementering af lånerstatus på Min Side i borger.dk. Der spørges herunder til 2 URL'er på hjemmesiden, hhv. hvor "lånerstatus vises" samt en side ".. hvorfra brugeren kan foretage betaling".

Ding har ingen sider som i Gladsaxe Bibliotekernes eksempler - hvor man går ind på sider, der opdateres som følge af login. I Ding-hjemmesider er sådanne sider først tilgængelige efter login, og deres URL'er inkluderer et brugerid (som identificerer brugeren i ding-hjemmesiden), for eksempel:

Temadag for ding-site webansvarlige - 30. maj

På Vejle Bibliotek afholdes 30. maj en temadag om drift af et ding-site. Tilmeld dig og hør mere om TING-samarbejdet, overgangen fra ding1 til ding2 m.m. på. Læs mere om dagen og tilmelding

Billetbooking og ding.TING

Alle biblioteker har arrangementer, og der er flere steder et ønske om muligheden for at brugerne kan bestille billetter til disse på bibliotekets hjemmeside.

Kurser i Ding.TING for hjemmesideansvarlige/webudviklere

Flere og flere biblioteker er i luften med en D!NG-hjemmeside (eller planlægger det), og behovet for kurser og ERFA-udveksling stiger. I den forbindelse udbyder Vejle Bibliotekerne i september 3 kurser - klik ind og læs mere:

Oplæg fra Temadag om T!NG i Vejle CB's region

Temadagen "TING — hvad, hvorfor hvordan?" har netop været afholdt i Vejle CB's område.

Der blev arbejdet med spørgsmål i 4 workshops:

Syndicate content