Tak for jeres deltagelse i brugerundersøgelsen!

TING brugerundersøgelse!

Som de fleste af jer nok har opdaget, så har vi den seneste måned kørt en brugerundersøgelse rettet mod alle medlemmer i TING Community.

Vi er først og fremmest meget glade for de mange udfyldte skemaer vi har modtaget - tak for det!

Ud af næsten 300 invitationer til at deltage i undersøgelsen, har vi modtaget 84 udfyldte skemaer med mange fine og konstruktive kommentarer. Alle disse besvarelser tager vi meget seriøst og vil have med i vores udvikling af TING fremadrettet.

Hvad skal den bruges til?

Brugerundersøgelsen blev til ud fra et ønske om at afdække medlemmernes oplevelse af communitiet, samarbejdet og ikke mindst vores platform ting.dk. Formålet med undersøgelsen er, at inddrage resultatet i den videre udvikling af communitiet. 

  • Vi har et ønske om at udvikle en ny TING hjemmeside. I den sammenhæng er det meget vigtigt at få input fra jer i communitiet, så vi allerede nu kan begynde ideudviklingen og kravspecifikationerne.
  • Derudover er det interessant, at kunne måle sammenhængen mellem medlemmerne, deres profession og interesse/engagement i TING.
  • Videre er undersøgelsen givtig for os i relation til at vurdere om vi rammer rigtigt med det vi gør, hvor vi skal sætte ind med flere ressourcer, men også hvor vi kan spare ressourcer fordi der helt grundlæggende ikke er interesse fra communitiets side.

Hvad viser brugerundersøgelsen - indtil videre?

Ting.dk er vigtig for fællesskabet 

Et væsentligt resultat, som vi er vældig glade for at fortælle om er, at langt størstedelen af medlemmerne betragter ting.dk, som en særdeles vigtig ressource i relation til TING, og samtidig er med til at skabe sammenhængskraft i communitiet.

Flere af de emner som TING understøtter eller faciliterer er der en høj grad af interesse, i det gælder særligt; projekter, forretning, Open Source, samarbejde på tværs og events hvor ca. 80% svarede at de fandt disse enten "Særdeles interessant" eller "lidt interessant".

Events og workshops er vigtige for sammenholdet

Undersøgelsen viste også ganske klart, at medlemmerne i communitiet finder fysiske aktiviteter så som workshops og events som vigtige for at understøtte fællesskabet. De aktiviteter hvor vi mødes ansigt til ansigt, er med til at give en større fornemmelse af fællesskab og en større klarhed og forståelse af TING, herunder strategi, mulighed for samarbejde og indsigt i projekter. Vi vil derfor fokusere på at facilitere nogle spændende og aktuelle events, hvor vi kan møde hinanden og udveksle erfaringer og ideer.

Nedenfor er der et cirkeldiagram der viser fordelingen. (5 skal her forstås som "meget vigtig", 1 som "ikke vigtig"). Som det kan ses så har 60% givet bedømmelsen"4" el. "5" og 20% "3". Samlet set tilkendegiver 80% af brugerne at events har enten stor eller nogen betydning for communitiet.

 

 

Besøgende på sitet

Hovedparten har svaret at de besøger ting.dk 2-4 gange om måneden, og her er der naturligvis plads til forbedring. 

Der udover kan vi fortælle jer at ting.dk har haft knap 6000 unikke besøgende siden januar, og med lidt mere end 34.000 side visninger. ca. 12% af disse kommer fra håndholdte devices som eks. smartphones eller tables.

Ting.dk skal forbedres

Der er flere gennemgående ting ved hjemmesiden, som der efterlyses fra jer brugere i fællesskabet. Vi er glade for at få jeres mening herom, så vi ved hvilke elementer, der skal forbedres fremadrettet. Overordnet set viser jeres svar følgende behov:

  • En bedre og mere struktureret hjemmeside, der i højere grad er nemmere at bevæge sig rundt på og hvor de data man søger efter er nemmere at finde.
  • En hjemmeside, der gør det nemmere for ikke IT-kyndige og nye medlemmere at følge med.
  • Mere fokus på at synliggøre det liv, der er på sitet.
  • Mulighed for større indsigt i hvad der sker til møderne, fx councilmøder

Vi har modtaget kommentarer, der udtrykker generelle ændringsønsker om et mere struktureret og simplificeret ting.dk, men også meget konkrete opfordringer til bedre design. Undersøgelsen skal da også danne grundlag for arbejdet frem mod en ny hjemmeside. Vi kender dog endnu ikke tidshorisonten på dette, men vi vil selvfølgelig orientere om det, så snart vi ved mere.