Nye kilder i Artesis databrønd --- Samfundsfaget.dk og Religionsfaget.dk

Nu åbner DBC for adgang til Samfundsfaget.dk og Religionsfaget.dk via Artesis databrønd. Kilderne har ligget i testbrønden siden starten af februar.

 

Samfundsfaget.dk som kilde består af ca. 500 poster. Samfundsfaget.dk er en portal målrettet til undervisning i folkeskolen med artikler om politik, økonomi og samfund og temaartikler om fx EU og miljø. Posterne søges og vises i databrønden på linje med almindelige katalogposter. Posterne rummer basale oplysninger som titel, emneord og en kort beskrivende tekst. Via links i posterne kommer man videre til det egentlige indhold (fuldtekst), som ligger på Samfundsfaget.dk.

 

Religionsfaget.dk består af ca. 1300 poster. Opbygningen af indhold og tilgang svarer til Samfundsfaget.dk, men med fokus på religion. Sitet dækker religionerne kristendom, jødedom, islam hinduisme, buddhisme, og en del nyere religioner og trossamfund. Der er ligeledes artikler omkring etik og filosofi.

 

I kan læse mere om kilderne på deres sider på internettet eller her:

http://oss.dbc.dk/wiki/bin/view/Databroend/SamfundsfagDK

http://oss.dbc.dk/wiki/bin/view/Databroend/ReligionsFaget

 

Begge kilder er licensbelagte. Det betyder at databrønden ikke kan udlevere hele URL'en, idet den fulde URL afhænger af hvilket bibliotek der skal tilgå kilden. I skal selv gå ind i jeres brugergrænseflade og indsætte jeres specifikke URL. I kan læse mere om hvordan her:

http://oss.dbc.dk/wiki/bin/view/Databroend/OpenSearchDocRelations#Udlevering_af_fuld_URL_eller_del_af_URL

 

Hvis I ønsker brøndadgang til Samfundsfaget-poster eller Religionsfaget-poster, vælger I kilderne i VIP-basen.

 

Udover Samfundsfaget.dk og Religionsfaget.dk er der adgang til en række andre kilder i Artesis databrønd. I kan se en oversigt med detaljerede beskrivelser her: http://oss.dbc.dk/twiki/bin/view/Databroend/OpenSearchKilder.

Grupper: