Månedens Bibliotek Slagelse Bibliotekerne

"Vi var tiltrukket af tanken om open source og den gode energi der var i projektet."

Ny kommune – ny hjemmeside

Efter kommunesammenlægningen i 2007 blev de tidligere Slagelse, Korsør, Skælskør og Hashøj kommuner lagt sammen og bibliotekerne ligeså. Vi har i dag bemandede biblioteker i Slagelse, Korsør og Skælskør, samt to ø-biblioteker og 2 to bibliotekspunkter i Dagli’ Brugsen i Vemmelev og Dalmose. Slagelse Kommune er på lidt under 80.000 indbyggere og rigtig mange pendler ud og ind af kommunen hver dag.

I 2008 fik vi lavet en hjemmeside der skulle samle de tidligere biblioteker og præsentere det nye Slagelse Bibliotekerne. Hjemmesiden var i et helt klassisk cms, med et link til Axiells websøgning. Men det vi i virkeligheden gerne ville have, var en meget større integration mellem base og cms. Derfor var det med stor glæde at vi kunne se Ting-projektet spire – og vi observerede lidt på sidelinjen. Vi var tiltrukket af tanken om open source og den gode energi der var i projektet.

Hjælp til drift og udvikling

Vi havde dog ikke ressourcerne til at drifte og udvikle selv, så vi kiggede lidt omkring, for at få et overblik over hvem der kunne hjælpe os med at komme i gang med en tingbaseret hjemmeside. Valget faldt i sidste ende på Inlead – og efter et års udvikling og designproces, gik vi i luften med det nye site 28. juni 2013.

Inlead har hjulpet os med at få noget godt op at stå, som vi aldrig kunne lave selv. Og aftalen er bl.a. at alt det vi betaler Inlead for at udvikle ovenpå Ding2-platformen, bliver lagt tilbage i github.com/artesis, så alle kan få glæde af de mange timers kode, der er udviklet. Vi er ikke det eneste bibliotek der har entreret med Inlead, så vi er altid flere til at dele økonomien i de mange forskellige små og store udviklingstiltag, vi sætter Inlead i gang med.

Vi skal være ærlige at sige, at vi ikke har været så aktive i selve ting-community, da meget af det vi bidrager med er udvikling i Inlead-regi. Men vi følger med og deltager også i debatterne, når vi synes vi har noget at byde ind med.

Brugerne

Brugeroplevelserne har været meget delte – lige fra de meget positive over de konstruktivt kritiske til ukonstruktivt kritik. Men langt den meste feedback har været konstruktiv og med rigtig gode spørgsmål, der har sat fokus på de svagheder der selvfølgelig er på sådan et nyt site.

Et af de største issues for vores garvede brugere, har været at søgningen umiddelbart er blevet lidt mindre styret – og at man først bagefter begynder at filtrere med facetter. En anden ting har været forståelsen af værkposter, der for mange er lidt abstrakt.

Fremtiden

Fremadrettet glæder vi os til at se hvordan samarbejdet med DDB udvikler sig. Vi håber at cms-projektet bliver til noget og vi tror at det kan være med til at sætte endnu mere skub i udviklingen. Vi glæder os i hvert fald til at kunne bidrage med det vi har kræfter til, i fællesskab med de andre Inlead-biblioteker og resten af Ting. 

 

Med Venlig Hilsen

Jakob Poulsen
Kommunikationsmedarbejder og bibliotekar
Center for Dagtilbud og Kultur