Brugerundersøgelse af vores Ting hjemmeside.

I løbet af efteråret gennemførte vi en brugerundersøgelse af vores hjemmeside her på Randers Bibliotek. Der var ca. 400 deltagere.  Detaljerne i undersøgelsen kan ses i de her dokumenter: Rapport fra Defgo. Slutrapport med grafik.
PDF version her: Slutrapport med grafik Rapport fra Defgo

Undersøgelsen bekræftede mange af de tendenser som er set i tidligere undersøgelser. Brugerne bruger hjemmesiden først og fremmest til at søge efter materialer.  I forhold til hvor nemt det var at søge på hjemmesiden så var resulterne lidt blandede. 68% syntes at søgeresultaterne var overskuelige mens 28% syntes de var svære at uoverskue. De medfølgende kommentarer til spørgsmålet var overvejende negative hvor en del brugere sagde at de brugte heller bibliotek.dk eller den gamle søgeflade. Til gengæld når brugerne blev spurgt om de fand det de ledede efter sagde 91% at det gjorde de for det meste eller næsten altid.

Reservering og lånerstatus fungerede godt og der 90% som syntes de var nemme at bruge. Til gengæld fik kurv mere blandede reaktioner hvor 23% svarade at de ikke forstod konceptet.

I forhold til elementer på forsiden (nyheder, arrangementer) var der en vis men ikke markant interesse. Topscoreren  var nyhedslisten (liste over de nyeste materialer i højre kolonne) hvor 17% så ofte på den og 39% i gang i mellem. En markant bundprop var forsidekarasuellen hvor kun 8% så ofte på den og 26% i gang i mellem. Hele 33% havde aldrig lagt mærke til den!

Grupper:

Kommentarer

Spændende

Interessant læsning. Det ville være fedt hvis I kombinerede nogen af spørgsmplene med faktuelle tal fra hjemmesiden. I ville f.eks. kunne verificere eller afverificere nogen af udsagnene omkring facetbrowseren, automatiske forslag, min kurv,  det redaktionelle indhold, faktuelle etc., da I jo har statistik på om det bliver brugt og hvordan, som så suppleret med oplevelsen ville give et spændende persoektiv. Men spændende at se en spørgeskemaundersøgelse på et DINGsite :-)

Kunne I ikke lave en PDF som ser lidt pæn ud som viser spørgsmålene og graferne. 

Har selv prøvet at lave en PDF ud af dokumentet, men det ser hæsligt ud. Lige meget hvilken af den man bruger så mangler der enten tekster på graferne ellers er det lettere uoverskueligt at læse tabellerne igennem.

I bør også fjerne emails, da jeg er ret sikker på, man ville være ganske sur over lige pludselig at ens mail lå offentlig tilgængeligt.

PDF Version

Jeg har tilføjet en PDF version.

Super tak

:-)

Comment viewing options

Select your preferred way to display the comments and click "Save settings" to activate your changes.