TING Celebration..tak for sidst!

"Det gør mig glad helt ind i hjertet", sådan oplevede Agnete Moos fra Sønderborg Bibliotek, TING Celebration, der den fjerde oktober løb af stabelen på Godsbanen i Aarhus. Ikke mindre end 117 TINGsters mødte op for at fejre, hvad vi i fællesskab har opnået siden "Brønden" blev født for bare tre år siden. I alt var 31 ud af 40 TING-biblioteker og 7 ud af 11 TING-leverandører repræsenteret på dagen.

I TING er vi glade for den enorme opbakning og er sikre på at dagen styrkede sammenholdet og udviklingskraften i TING Community. Stor tak til jer der deltog! 

På billedet ses den begejstede flok af TINGsters på taget af Godsbanen.

"Brønden" fyldte 3 år

Vores alle sammens brønden er blevet 3 år og her fra skal der naturligvis lyde et stort tillykke og tak for indsatsen til alle jer hos DBC, som har været dedikeret om arbejdet med at udvikle brønden til det den er idag - og stadig gør det. Fantastisk, at vi på så kort tid har opnået så meget - både i forhold til teknik, indhold og ikke mindst udbredelse.

Brøndens fødselsdag blev fejret med maner om aftenen, hvor der både var fin middag, håndbryggede Tingeling Pilsnere og en stor fødselsdagslagkage forklædt som en brønd. Kagen var venligst sponsoreret af DBC. 

På billedet ses lagkagen sammen med nogle af de oprindelige initiativtagere til TING, fra venstre Bo Weymann, Bo Fristedog Mats Hernvall. 

 

Mange TING på programmet

Dagen som helhed bød på en herlig blanding af fagligt og socialt indhold. Om formiddagen blev deltagerne i fællesskab opdateret på TINGs historie, TING anno 2012, og ikke mindst hvor TING er på vej hen. Her var oplæg af Bo Fristed - formand for TING Council, Bo Weymann - udviklingsdirektør fra DBC, og endelig Michael Anker - Koordinator for DDB hos Kulturstyrelsen. Find præsentationerne her.
 

TING + DDB = ?

Formiddagen blev afsluttet med en højaktuel og spændende paneldebat om TING og Danskernes Digitale Bibliotek. Et skarpt panel skulle diskutere hvordan TING kan formes i DDB, og hvordan de hver især kan understøtte og tilføre værdi til hinanden. Spørgsmål til en fremtidig organisering, som "Hvordan sikrer vi at der træffes hurtige beslutninger?, skabte en livlig debat hos panelet og deltagerne i salen. Debatten om TING og DDB synliggjorde hvor komplekst emnet er, og diskussionen fortsætter i TING samt i den løbende dialog med DDB. 

Lightning Talks

Om eftermiddagen blev deltagerne præsenteret for en række 'lightning talks'. Først var vores TING teams på banen og gav en update på arbejdet i de forskellige teams. Dernæst havde vores TING leverandører muligheden for at fortælle deltagerne hvordan de er engageret i TING Community og hvad de konkret arbejder på.
Find alle lightning talks her

De tre spor

Til dette års TING event havde vi midt på dagen planlagt tre spor, som var rettet mod henholdsvis ledere, redaktører og udviklere.
 

Ledelsessporet

På ledelsesporet skulle deltagerne blive klogere på ledelse og dynamik i open source communities. Vi havde derfor besøg af to oplægsholdere, som ud fra forskellige udgangspunkter fortalte om arbejdet med at drive og organisere open source communities. Addison Berry, mangeårig nøgleperson og drivkraft i Drupal Community, indledte under overskriften; How does an open source community work?

Morten Kristoffer Hansen (foto herunder), projektleder ved Digitaliseringsstyrelsen, fortalte efterfølgende om 'Open Source og community building i det offentlige rum', herunder danske erfaringer med open source fællesskaber i offentlig regi.

Præsentationerne gav inspiration til, hvordan vi i TING kan blive bedre til at udnytte open source principperne og værdierne - ikke mindst relation til TING/DDB konstellationen.

 

Redaktørsporet

Redaktørsporet var tilrettelagt som en workshop med afsæt i BPI-projektet (Biblioteksproduceret indhold). Projektet har til formål at formidle bibliotekernes fysiske og digitale ressourcer via artikler og anmeldelser produceret af bibliotekspersonale. Samproduktion og deling er to nøgleord i BPI-projektet. Netop derfor var det vigtigt at landets TING-redaktører mødtes for at finde ud af, hvordan TING-fællesskabet bedst kan understøtte samproduktion og deling af biblioteksproduceret indhold.

 

Workshoppen behandlede emnerne 'Deling af andres indhold' og 'Formidlingssamarbejde'. TING-redaktørerne var generelt positivt stemt overfor BPI-projektet, men lagde vægt på, at der ved det ved deling af indhold er vigtigt at have klare retningslinjer for, hvorvidt man må ændre i andres indhold. Ligeledes er det også vigtigt at være opmærksom på, at en eventuel fællesredaktion ikke skal censurere, men i stedet sikre at indhold produceres. Du kan selv kommentere eller stille spørgsmål på BPI projektets side på ting.dk

 

Udviklersporet

Udviklersporet havde deltagelse af ca. 35 TING folk, primært front-end og back-end udviklere, men også andre interesserede. Agnete Moos, udvikler på Sønderborg Bibliotek, fortæller her om sin oplevelse af sporet:

"På udviklersporet gjorde DBC’s Kurt Poulsen og Bo Weyman status over igangværende projekter med relation til brønden og tekniske fremtidsperspektiver for brønden. Særligt de nye vis-formater, der udvikles til bibliotek.dk, er interessante for ding Team, som jeg er medlem af. Og så var det rigtig spændende at høre Martin Dahl fra B14 fortælle om deres arbejde med personalisering på Frederiksbergs nye hjemmeside. Det er et perspektivrigt projekt, særligt fordi OpenList webservicen sikrer at borgernes lister ikke nødvendigvis er bundet til det enkelte bibliotek."

"Dagen som helhed var fantastisk, fordi alle de forskellige aktører omkring brønden og TING var tilstede. Der var leverandører og biblioteksfolk. Der var beslutningstagere, indholdsredaktører og teknikere. Og alle var samlet for at fejre at bibliotekerne nu har en fælles brønd, der gør det muligt for os at lave tidssvarende formidling via nettet. Det gør mig glad helt ind i hjertet", fortæller Agnete.

Find præsentationerne til udviklersporet her

En glad iPad-vinder

De TINGsters, der havde tilmeldt sig TING Celebration i god tid, fik mulighed for at være med i lodtrækningen om en TING-iPad sponsoreret af Reload. Her ses vinderen Franz Thomsen fra Randers Bibliotek, med sin nye iPad med tilhørende TING-cover. Vi spurgte lidt ind til Franz deltagelse i TING eventen.

"Det er første gang jeg deltager i en TING event, og jeg er med bl.a. for at høre lidt om historien og baggrunden for TING. Naturligvis er det også en god mulighed for at blive helt up to date med TING-udviklingen, og møde alle de andre fra communitiet. Jeg deltog i redaktørsporet, der handlede om BPI-projektet, og jeg glæder mig til i fremtiden at kunne dele indhold med andre indholdsredaktører."
 
Da vi spurgte Franz, hvad der havde været det bedste ved dagen, kom både frokosten og TING-iPadden på tale, men vigtigst af alt var at mærke den energi og entusiasme, som så mange mennesker lægger i TING.

Vi ønsker Franz et stort tillykke med sin nye TING-iPad!

 

 

Præsentationer fra dagen

Vi har lagt alle præsentationerne fra dagen på ting.dk. Du kan finde dem lige her