Rødovre bibliotekerne vælger TING og DBC databrønd

30. november 2010

Januar 2011 bliver Meget-Store-Test-Måned for bibliotekar og systemansvarlig Jørgen Riemer Jørgensen og hans kollegaer i Rødovre Bibliotekerne.

Til januar går Rødovre Bibliotekerne nemlig i gang med både at teste design, funktionalitet og navigation på deres nye hjemmeside og samspillet mellem hjemmesiden og DBC databrønd.

På spørgsmålet om hvilke overvejelser der ligger til grund for, at Rødovre Bibliotekerne har valgt DBCs databrønd, siger Jørgen Riemer Jørgensen:

”Det er ikke i sig selv så meget databrønden vi har valgt, men den grundlæggende TING idé. Vi er ikke i tvivl om, at det er fremtidens platform og den måde, hvorpå bibliotekerne fremover opnår reel ligestilling i formidlingen af hele vores bibliotekstilbud.  Som det er i dag, er der mange biblioteksressourcer, især de elektroniske, som lever en skyggetilværelse på vores hjemmeside. Det ser vi frem til bliver bedre.”

Forud for at Rødovre fra næste år kan lancere deres nye hjemmeside er gået installation af To.TING, som betyder, at Rødovres katalogposter kan overføres til DBC databrønd, og at der er etableret et interface til de administrative data i DDELibra. Begge dele er afsluttet.

I øjeblikket pågår indlæsningen af Rødovres poster i databrønden og opsætning af de nødvendige webservices.

Reload, der står for design og kodning af Rødovres nye hjemmeside, har netop afleveret designet.
I december bliver sitet kodet – og så går testningen løs.

Til februar vil borgerne i Rødovre møde en helt ny bibliotekshjemmeside, hvor den mest markante forbedring er, at hele bibliotekstilbuddet – via relationer mellem alle bibliotekets kilder inkl. de elektroniske – er synlige og dermed meget nemmere for borgerne at finde og benytte.

Aftalen mellem Rødovre Bibliotekerne og DBC omfatter udover abonnement på DBC Databrønd også hosting af løsningen.