Invitation: Konference om Open Source og biblioteksverdenen

Move Fast and Break Things - Hvorfor Open Source er det demokratiske valg for bibliotekerne

Med denne overskrift afholder TING's søsterprojekt B!BOS en international konference om Open Source og biblioteksverdenen d. 22 september på IT-Universitetet i København. Se også www.movefastbreakthings.dk

Det overordnede tema for konferencen vil være Open Source i bibliotekssektoren. Open Source bygger på nogle fundamentale demokratiske principper, som kunne være taget direkte for biblioteksloven. Det er derfor væsentligt ikke kun at tænke Open Source som teknologi, men som et demokratisk værdisæt, der kan underbygge fortællingen om vores biblioteker.

I forbindelse med konferencen afvikles der over to dage (21.9 og 22.9) et såkaldt hacklab for udviklere, kodere og andre interesserede, der har mod på at prøve digitale kræfter med bibliotekssektoren, vores services, indhold og data. Resultatet af hacklabbet præsenteres som afslutning på konferencen.

Formålet med konferencen, er at synliggøre muligheder og udfordringer i anvendelsen af Open Source for landets biblioteker, og ikke mindst at inspirere og skabe incitament for igangsættelse af Open Source baserede samarbejder og initiativer blandt bibliotekerne.

Program

Torsdag d. 22. sep:  

9.30 - 10.00    Indskrivning og kaffe

10.00 - 11.00  Michel Bauwens on Open Source Culture

11.00 - 12.00  Christian Villum om Creative Commons og Open Culture

12.00 - 13.00  Frokostbuffet

13.00 - 14.00  Janus Sandsgaard fra IT- og Telestyrelsen om Open Source i det offentlige og "Kod i ferien" projektet

14.00 - 15.00  Magnus Enger om Open Source i den norske bibliotekssektor

15.00 - 15.30  Pause - kage og kaffe

15.30 - 16.30  Hacklab præsenterer hacks og resultater

16.30 - 17.00  Unconference/networking 

Deltagerbetaling kr. 500,-

Jeg ønsker at tilmelde mig konferencen!

Ved spørgsmål skriv til info@movefastbreakthings.dk

Konferencen afholdes som en aktivitet i relation til projektet B!BOS, der er et community, støttet af Styrelsen for Bibliotek og Medier, med fokus på generel formidling, facilitering og dokumentation af Open Source projekter i bibliotekssektoren.

Konferencen har modtaget tilskud fra "Tilskud og støtte til internationale bibliotekskonferencer i Danmark", der er finansieret af Styrelsen for Bibliotek og Medier.