Gentofte vælger TING: ”Fordi vi får indflydelse og det bedste til vore brugere”

29. juni 2010

De to væsentligste grunde til at Gentofte har valgt at gå med i samarbejdet omkring TING er i kort form mulighederne for at have indflydelse på udviklingen og formidlingsmulighederne i forhold til bibliotekets brugere.

Vi har valgt databrønden som vores formidlingskerne, fordi vi som partner i TING får direkte indflydelse på udviklingen via partnerskabsaftalen.

Gentofte Bibliotekerne er ved udviklingschef Thomas Angermann desuden repræsentant i Community Council, som er det organ der understøtter udviklings-communitiet i retning, indsatsområder etc. ”Gentofte Bibliotekerne har den know-how og det netværk der skal til for at kunne understøtte udviklingen af det digitale bibliotek – både praktisk og strategisk” siger bibliotekschef Pia Hansen. ”Vi forsøger at tænke langsigtet uden at lukke af for de muligheder der kan vise sig på vejen - TING-konceptet er den rette platform i den sammenhæng”.

Som bibliotek er vi et vigtigt mellemled mellem leverandør og brugerne. Vores rolle er i høj grad at stå på mål for, at de it-løsninger vi udvikler svarer til brugernes krav og forventninger”, udtaler bibliotekschef Pia Hansen og fortsætter:

”Den anden grund til at vi har valgt TING-samarbejdet er, at søgning i brønden vil giver vore brugere et langt bedre overblik over bibliotekets tilbud. Som det er i dag, er det svært at få – ikke mindst vore digitale ressourcer frem i lyset, så brugerne får øje på alt det, vi egentlig har at byde på. Som almindelige netbrugere er vi både forvænte og ”dovne”. Det vi ikke bliver præsenteret for med det samme, finder vi ikke.

Som bibliotek skal vores formidling på nettet ikke være dårligere end det, vore brugerne forventer. Den skal tværtimod være bedre og formidle det, der er bibliotekets kerneydelse; nemlig relevant og målrettet kulturformidling med udgangspunkt i de mange materialer vi har på de fysiske og digitale hylder.

Partnerskabsaftalen er for længst underskrevet og Gentofte bibliotekernes lokalkatalog er nu på vej over i databrønden og vil være klar til at biblioteket hen over sommeren vil teste, hvordan posterne opfører sig, når de søges via databrønden. Testforløbet er første trin i den proces, der vil betyde af borgerne, sammen med lokalkatalogen vil få adgang til alle de ressourcer, der er og i den kommende periode kommer i brønden”.