DBC satser på PostgresQL

DBC har igennem adskillige år brugt Oracles produkter som relationel database og databaseadministration. Oracles databaser har opfyldt vores behov og har kunnet rumme vores data med en tilfredsstillende performance. Men nu er vi på vej over på PostgreSQL.

Årsagen til at vi overgår til PostgreSQL skal blandt andet findes i at vi, for nogle år siden, har truffet det strategiske valg at vi skulle levere de fleste af vores produkter som Open Source produkter i en Service Orienteret Arkitektur. Vi tror fuldt og fast på vores kunders og partneres fordele ved dette valg, og baserer i øvrigt meget store dele af vores udvikling på Open Source software. Det har givet anledning til nogle udfordringer, i forbindelse med netop databaser. Det er i visse situationer vanskeligt at undgå at binde den kode man skriver til den database den skal køre på, f.eks. hvis man har behov for komplicerede låsningsmønstre (noget man naturligvis altid forsøger at undgå, men som man nogen gange ikke kan komme udenom). Det betyder i praksis, at noget af den kode vi gerne ville frigive som Open Source, kun kan afvikles med en Oracle database. Det er en af flere grunde til at vi strategisk har vedtaget at vi ønsker at gå over til at bruge PostgresQL som database for nyudvikling.

Efter en længere proces med tests, opkvalificering af dba'er, indkøb af hardware, mv, er vi nu så langt, at vi har den samme drift support (redundans, failover, mv) på PostgreSQL som vi har på vores Oracle platform. Desuden har vi fået etableret en udviklings- og testplatform baseret på PostgreSQL. Det betyder at alle nye produkter med behov for relationelle databaser kan udvikles, testes og driftes på PostgreSQL. Dermed starter en proces der på sigt vil munde ud i at alle de produkter vi frigiver som Open Source, kan afvikles uden bindinger til lukkede systemer. Det er noget vi ser frem til.

Mads Bondo Dydensborg

Chefarkitekt DBC