Web View med Bibliotek

Fredericia Bibliotek har produceret en Android app til brugerne, når de vil på biblioteket med deres smartphone. Den kan hentes fra Google Play af alle. Med andre ord har vi proppet bibliotekets hjemmeside ind i en app.

Det er ikke noget nyt i at have en app, men forskellen ligger i at denne app benytter WebView.

WebView giver mulighed for at oprette et vindue til visning af websider og vi har oprettet en aktivitet der kan se og navigere websider på android telefoner – vi bruger med andre ord websider som layout.

Det betyder at vi lader websitet køre det tunge kode læs, og i princippet lader vi app’en se smuk, æstetisk og lækker ud.  Brugerne er jo ligeglade med om det er app’en der kører koden eller om det er hjemmesiden.

I første omgang omfatter app’en bibliotekets mobil side – der pt. er en lettere anarkistisk jquery mobile udgave af vores hjemmeside. Den indeholder udvalgte elementer fra hjemmesiden som søg, login, ebøger, facebook og så videre.  Næste trin er, at vi vil få ”det rigtige” mobilsite til ding.ting ind under hatten i app’en.

Hvad kan du bruge WebView til?
Fordelen ved WebView er, at koden kan genbruges – igen og igen. Så i bund og grund skal man tænke, at det er et ”link” der er pakket pænt og trygt ind i en app.  Skabelonen/grundformen i vores WebView kan altså bruges mange gange til forskellige formål.  Det kan være biblioteket har et par specialsites, eventsites og blogs lavet på wordpress. De kan nu komme til syne som en app for brugerne.

Du kan oprette en ny app til hvert formål og publicerer den på Google Play, men kan genbruge det meste af koden, på nær url og navn.  Du kan have apps til mange formål og de ligger sig pænt blandt de andre apps  på din Google Play konto.

Det er i sagens natur en enkelt, men effektiv løsning til at få Android Apps til hjemmesiden, eventsites og specialsider og meget mere.  Du kan i princippet ramme hele segmentet der har Android smartphones.

Økonomi
Budgettet vælter ikke - droid app’en er ikke et projekt, men lavet ”in house”. Koden kan bruges generelt af alle ding.ting biblioteker. Den skal ikke implementeres under ding.ting og kan uploades direkte til Google Play.

For at arbejde med koden kan du med fordel bruge Eclipse editoren for java devellopers  og bruge Android ADT og SDK plugings. Det er gratis software.

Når først du har produceret den første app og publiceret til Google Play, er det forholdsvis ukompliceret at genanvende skabelonen til andre formål. Et livstids abbonnemet på Google Play koster på nuværende tidspunkt 25 US dollars og købes med Visa.

Vi stiller koden til rådighed for ding.ting folket. Hvis du er interesseret i at vide mere, er du velkommen til at kontakte Flemming Lippke, Fredericia Bibliotek, fl@fredericiabib.dk, Tel. 72106818.

Fredericia’s app på google play: https://play.google.com/store/search?q=Fredericia+Bibliotek&c=apps

Venlig hilsen
 Flemming Lippke, Fredericia Bibliotek, 2012

Grupper: