Use cases for musik

Som aftalt på sidste ding.ting-møde, så vil vi gerne stille nogle use cases (UC's) til rådighed for DBC i forbindelse med DBCs arbejde med forbedring af musiksøgning og visningsformater for musik (og som bringes i spil på en workshop på DBC (se: http://ting.dk/blog/workshop-om-formatering-og-soegning-vedr-musik)

Repræsentanter fra Københavns Biblioteker, Frederiksberg Biblioteker, Århus Biblioteker og Gentofte Biblioteker har forpligtet sig til at levere UC'er. Så der er ikke krav til andre biblioteker om levering af UC'er, men alle kan naturligvis komme med kommentarer (og/eller UC), hvis de lyster.

 

Venligst

René

Københavns Biblioteker

Grupper:

Kommentarer

UC fra Københavns Biblioteker

UC1 - Brudevals :

En låner skal giftes, og han vil derfor gerne have 'brudevalsen' på cd.

UC2 - Afrikansk folkemusik:

En låner vil gerne have noget afrikansk folkemusik, men det skal være instrumental og trommer skal være det primære instrument.

UC3 - En bestemt arie

En låner skal bruge en arie fra en bestemt opera. Arien skal være sunget af én bestemt solist

UC- 4 Noget om ukuler

En låner spørger efter ukuler.  Umiddelbart er det ikke klart, hvad han gerne vil have. Er det en bog om ukuler, historien om instrumentet, eller er det en reparationshåndbog. Det viser sig, at låneren egentlig spørger efter en bestemt sang, som han har hørt på en ferie i USA, og som han gerne vil spille for sin kæreste.

UC - 5 Nogle noder

En låner vil gerne have noder til et bestemt musiknummer. Vi (i.e biblioteket) kan ikke hjælpe låneren, da der umiddelbart ikke er udgivet noder til dette musiknummer. Lidt nærmere undersøgelse viser dog, at dén titel, som låneren har oplyst, er den oversatte titel - og noder til originaltitlen findes i flere sammenhænge

 

UC fra Københavns Biblioteker - fortsat

UC 6 - Et bestemt nummer på uspecficeret medie

En låner vil gerne høre et bestemt nummer af en bestemt musiker. Hun er ligeglad med mediet, nummeret er udgivet på.

UC - 7 Pop-becifringer

En låner spørger: "har I noget om becifringer til pop?" Det er ved første øjekast ikke klart, om låneren gerne vil helt under huden på becifringer, eller om han kan 'nøjes' med en klaverskole. Måske er det blot en bestemt sang af Helmig, som han gerne vil lære at spille

UC - 8 - Karaoke

En låner vil gerne have noget akkompagnement, som hun kan synge efter

UC - 9. Ave Maria:

En låner skal bruge "Ave Maria" som node og/eller indspillet.

Som regel skal folk enten bruge Schuberts (der egentlig hedder "Ellens Gesang III") eller Gounods version, men der findes jo flere. Måske spørger vedkommende reelt set efter Bachs version (der jo ikke findes, fordi Gounods version er bygget på en komposition af Bach) - eller også skal låneren bruge den version, som Andrea Bocelli har indspillet, og han har indspillet mindst 3 forskellige (incl. de 3 ovenstående).

Måske er det i virkelighedn bare teksten, låneren skal bruge.

 

UC fra Frederiksberg

UC 1 - Verdi
En bruger skal have en CD med Verdis La traviata med Netrebko, og vil kunne se hvem der medvirker.

UC 2 - Absolute music 2012
En bruger vil gerne vide hvem der spiller de forskellige numre på cd’en Absolute music 2012.

 

Der kommer flere UC'er imorgen...

UC fra Frederiksberg - fortsat

UC 3 - Rene Fleming

En bruger vil gerne vide hvilke orkestre/kunstnere/dirigenter medvirker på de enkelte numre og hvilke arier der synges på denne CD.

 

UC 4 - Nordklang, 10
En bruger vil vide hvem komponisterne er i denne node– der er tit flere forskellige melodier til samme titel.