Personaliseringsidé 1: Min virtuelle bogreol

Navn til service:

Min virtuelle bogreol

 

Målsætning:

Mere relevante tilbud.

Personalisering skal give mulighed for mere målrettede, mere relevante tilbud og anbefalinger til brugerne.

 

Beskrivelse/Funktion:

A.1  Brugeren får mulighed for at gemme tidligere lån (Lånehistorik).

A.2.Brugeren har mulighed for at tilføje titler, vedkommende har læst/lytte/set, downloaded til denne liste

A.3  Brugeren får mulighed for at lave lister over ’måske interessante’, dvs. titler, jeg på et tidspunkt/måske gerne vil låne. (Huskeliste) Funktionen bør hænge sammen med eller være en udvidelse/forbedring af kurv funktionen.
 

Brugeren kan redigere og sortere i litteraturlisten, dele den op efter forskellige kriterier eller i flere forskellige lister, samt give listerne overskrifter. Endvidere kan brugeren fjerne titler fra listen eller slette listen/listerne

Brugeren kan rate titlerne, skrive noter m.m.

 

B.Brugeren kan vælge dele listerne med andre brugere.

 

C.Når brugeren er logget ind, kan systemet på baggrund af brugerens personlige  bogreol markere titler i en søgeresultatoversigt som ”allerede læst/lånt”; man kan endvidere forstille sig, at det kan danne grundlag for en sortering / filtrering af et søgeresultat: ”vis mig dem jeg ikke allerede har lånt/læst/lyttet”

 

Formål med idéen:
Ud over at brugerne allerede efterspørger et kunne gemme tidligere lån, kan brugernes egne virtuelle bogreoler danne grundlag for en række andre personlige services, biblioteket kan tilbyde brugerne, f.eks. anbefalinger. Det kan også danne grundlag for sociale services, hvor brugre kan trække sin bogreol over på Facebook eller dele den med andre brugere.

 

Værdi for brugeren:
Mulighed for at have sin egen bogreol på biblioteket. At kunne huske hvad man tidligere har lånt/læst lyttet. På denne baggrund dele med andre, sortere/filtrere søgninger.

 

Information fra brugeren:

Tilsagn om at gemme tidligere lån. Brugeren

 

Tekniske overvejelser

Funktionen bør hænge sammen med kurv.funktionen, samt VoxB-servicen

Grupper:

Kommentarer

Integrér med LibraryThing - lav det ikke selv

Forslaget er godt. Jeg tænker bare: Istedet for at vi laver et tiltag, som gør det samme som LibraryThing - så burde vi integrere med LibraryThing, og blot lade brugeren eksportere data hertil. 

LibraryThing har en fyldig API: http://www.librarything.com/api.php , og dermed kan man godt trække data ud fra LibraryThing igen til visning på brugerens personlige side.

Jeg kan godt lide ideen (jeg

Jeg kan godt lide ideen (jeg har længe savnet en history funktion på mit bibliotek), men for at det bliver rigtig brugbart skal der nogen flere interfaces til backend systemerne til (som jeg ikke er sikker på heller husker tidligere lån). Det nytter ikke at hvis jeg låner en bog jeg fandt på hylden dernede, at jeg så skal huske og gå ind og tilføje den manuelt. Ellers kan jeg jo bare bruge en almindelig huskeliste (hvilket jeg ikke gider, netop fordi den er manuel).

Re LibraryThing:

Foretrækker at bruge eksisterende services, men kan den almindelige bruger forstå det? Jeg tror ikke det er mange der vil bruge det hvis de først skal oprette en konto derovre. Vi kan jo ikke bare oprette en konto for dem.

skidt for sig og snot for sit

Vi kan næppe gå ud fra har hr. og fru danmark er på LIbrarything, men hvis man laver funktionaliteten på ding.TING også lave integration med synkronisering til de mest populære online værktøjer gør vi både folk klogere og giver dem et værktøj de kan bruge.

Det ville måske være for meget at synkronisere hele sin lånehistorik med f. eks. Librarything, men måske kunne listen bygges ud fra BSD så de materialer man rater, kommenterer mv. tilføjes til ens bogreol. Så har man de materialer på bogreolen man har læst også evt. kombinere det med en Føj til bogreol så man også kan få materialer man ikke har læst,set, hørt endnu. Den har man jo også nogen gange stående i reolen når man ikke er nået til dem endnu ;-)

Så er det jeg ærgrer mig lidt over ordet Bogreol når vi nu har så mange andre materialer, men man kan jo ikke få alt ...