Birgitte Kjærgaard's blog

Linux (som desktop OS) på verdensplan

Linux som desktop OS er populær på Cuba, men ikke i USA eller Storbritannien.

Til hacklabbet blev der i en af grupperne spurgt om, hvor mange der egentlig bruger Linux som desktop OS i Danmark. I søgen på svaret har jeg fundet et par interessante artikler om Linux som desktop OS på verdensplan.

Den solbeskinnede ø, Cuba, har førertrøjen i løbet om at være det land, der flittigst bruger Linux. 6,33%* af den cubanske befolkning bruger Linux som desktop OS.

Hacklab og det videre forløb

I næste uge bliver der lagt sidste hånd på delrapporten, som samler resultaterne fra hacklabbet. Den bliver sammen med plancher og præsentation fra dagen uploadet her på ting.dk.

Opgaven i projektet er nu, at vi skal have konkretiseret udfordringerne og behovene. Derfor er vi allerede nu i gang med at planlægge den første brugerinddragelse i projektet, hvor målet er at komme brugernes behov nærmere. Her vil arbejdet fra hacklabbet vedr. brugerbehov være gode inputs.

Hacklab

Som en del af projektets analysefase er vi i gang med at planlægge et hacklab med fokus på en konkret forholden til et OpenSource baseret operativsystem med OpenSource applikationer til publikumsmaskiner på de danske biblioteker.

Hacklabbet afholdes i Odense primo maj.

Jens Kjellerup, IT-chef i Lyngby-Taarbæk Kommune, kommer og fortæller os om, hvilke erfaringer de har med at arbejde med OS. 

Syndicate content