Verdens Dyr i databrønden

Som lovet i sidste uge har vi nu sat endnu en ny kilde i drift i databrønden. Det drejer sig om Verdens Dyr (submitter nr. 150040) som nu kan tilvælges i VIP basen.

verdens-dyr.dk er et site der beskriver dyr fra hele verden. Der findes beskrivelser af de enkelte dyr, deres udseende, udbredelse, føde, levevis, lyde, formering, deres plads i fødekæden og deres tilsvarende navn på en række andre sprog. Målgruppen er børn og unge, men portalen kan også henvende sig til den voksne dyre-interesserede. Kilden er licensbelagt. Der er ca. 250 poster i brønden, og de kan fremfindes ligesom almindelige katalogposter.

Posterne i brønden indeholder basale metadata såsom titel, emneord og link til artiklen på verdens-dyr.dk

Der er også lavet to relationer - hasOnlineAccess og hasSubjectDescription:

hasOnlineAccess indeholder et link til den enkelte artikel plus en foranstående URL, som skal udskiftes i bibliotekets grænseflader med det enkelte biblioteks adgangsinformation. Det ser f.eks. således ud:

<hasOnlineAccess> [URL]http://verdens-dyr.dk/Sv%C3%A6r/dyr/Amazondelfin/</hasOnlineAccess>

hasSubjectDescription relationen dannes på katalogposter med emneord der svarer til titlen på en verdens-dyr.dk post. Således kan det sættes op i bibliotekets grænseflade, at hvis en katalogpost omhandler et dyr, som er beskrevet på verdens-dyr.dk, så kan der linkes direkte til den beskrivelse.

Man kan læse mere om kilden her:

http://oss.dbc.dk/wiki/bin/view/Databroend/VerdensDyr

Udover verdens-dyr.dk er der adgang til en række andre kilder i Artesis databrønd. I kan se en oversigt med detaljerede beskrivelser her: http://oss.dbc.dk/twiki/bin/view/Databroend/OpenSearchKilder.

Grupper: