TING omtalt positivt i rapport om Open Source i det offentlige

Open Source i det offentlige kan i kombination med agil udvikling skabe besparelser for op mod 200 mio. kr. Det er en af konklusionerne i en netop publiceret rapport, udarbejdet i samarbejde mellem Zangenberg & Co og IT- og Telestyrelsen.

TING nævnes eksplicit i rapporten og bruges som eksempel på en model for Open Source projekter i det offentlige med gode resultater.

"Til dato er det lykkedes at få etableret de centrale TING-komponenter som del af biblioteksinfrastrukturen i en række kommuner, og TING viser dermed vejen for gevinsterne der kan hentes."

Og fra rapportens konklusion:

"Der skal defineres en organisering af arbejdet med disse open source-komponenter fremadrettet, og her kan man med fordel se til SBSYS og TING samarbejderne for inspiration. De to samarbejder har grebet opgaven forskelligt an, men opnår samme resultat."

TING er naturligvis glade for rapportens positive omtale og ikke mindst konklusionerne vedrørende det økonomiske potentiale og den udviklingskraft, der ligger i anvendelsen af Open Source og agile udviklingsprocesser. 

Du kan læse rapporten her. En artikel omkring rapporten kan desuden læses på version2.dk.

Grupper: