Ting Ezproxy Authentication

Ting-ezproxy er et nyt modul som kan benyttes til at validere/authenticere brugeren i forbindelse med Ezproxy.

Brugeren bliver valideret op imod bibliotekssystemet på sædvanlig vis med check på lånerkategorier og blokeringskoder.

Det har vi også gjort tidligere (via andet website), men ved at flytte valideringen til vores sædvanlige hjemmeside giver det nogle ekstra fordele.
F.eks. logger man ind på samme site (uanset om det er lånerstatus eller database man ønsker at se) eller man kan logge ind uden brug af bibliotekspinkode (noget med Nem...).

Oprindelig var metoden med Ezproxys eksterne validering en kompliceret affære, men i dag benyttes Ticket authentication og det virker mere enkelt og sikkert.

Urlen som senere proxies overdrager Ezproxy til loginsiden og for at undgå at denne "ødelægger" urlen (ved at parse/decode den) skal Ezproxy sættes op så urlen bliver encodet på særlig måde - herefter bliver urlen set fra loginsiden blot en tekststreng. Det er en mindre ændring men anderledes i forhold til hvad vi normalt har gjort.

Det er implementeret og sat i værk på www.aakb.dk - demo af modulet (indtil loginsiden) kan f.eks. ses via et link til en danske-dyr.dk (med mindre du sidder på biblioteket i Aarhus - vi proxier kun eksterne brugere).

Der findes også et andet modul "ting-proxy" (som er et rewrite modul) der omskriver urlerne fra brønden så der f.eks. linkes til en proxy (det kunne jo være Ezproxy), men det er i princippet uafhængigt fra ting-ezproxy.

Modulet findes foreløbig kun i en ding1-udgave, men skal selvfølgelig også laves til ding2.

Kommentarer

Drupals EZproxy

Super fedt at få løst det problem, for det er ret træls at man skal logge ind to gange for at tilgå en e-ressource

Har i kigget på dette modul?
http://drupal.org/project/ezproxy

Det kan vist det samme?

Re: Drupals EZproxy

Ja, det har jeg kigget på, men det kunne ikke bruges.

Brugeren valideres i det modul på grundlag af rollerne i drupal, så vi kan ikke skelne mellem kommunens borgere og de andre.

Comment viewing options

Select your preferred way to display the comments and click "Save settings" to activate your changes.