Skelnen mellem online og fysisk materiale i brønd 3

I forlængelse af kildeworkshoppen på DBC den 30. januar 2013 vil jeg blot meddele til en bredere kreds om nogle efterspurgte muligheder, som vi arbejder på i brønd 3.

Det har været ønsket at kunne skelne mellem online og fysisk materiale. Denne information lægger vi i brønd 3 ind i en særlig administrativ del af posten, og vi har lavet et særligt indeks til denne oplysning, så man har mulighed for at søge og afgrænse på det.

Brønd 3 er den brønd bibliotek.dk kommer til at køre på (pt. i beta-version). I 2. halvår af 2013 kommer brøndbiblioteker på brønd 3 - det hører I naturligvis mere om, når vi kender tidsplanen lidt nøjere.

Kommentér gerne her, hvis I har konkrete scenarier for noget I gerne vil kunne i forhold til at skelne mellem online og fysisk materiale.

Grupper:

Kommentarer

Adgangsforhold

Hej

Det ville være skønt, hvis man kan afgrænse til de online materialer, som vores eget bibliotek giver adgang til. Så brugerne ikke gang på gang kommer ud for, at de alligevel ikke kan få den artikel, som de har søgt frem.

Ellers kommer vi ud i (næsten) den samme problematik som med papir-artiklerne, som vi ikke selv har.

Venlig hilsen

Jeanette

Fysisk/online + afgrænsning i artikelbasen

Jeg kan godt se problematikken - som hænger en del sammen med mit andet indlæg om Artikelbasen: http://ting.dk/blog/artikelbasen-i-kommende-broend-3

Vi må tage det op, hvad der ligger af muligheder i den nye datamodel og brønd 3 - og om det er noget der kan og skal løses direkte nede i brønden, eller om det er noget add-on der skal til.

Lånestatus på online materialer

Det lyder godt med mulighed for denne skelnen. En andne problemstilling vi oplever med vores nye ding2 side er, at online maerialer er angivet som 'Ikke tilgængelig' i Lånestatus. Vi har allerede haft brugerhenvendelser om at det er forvirrende, da materialet jo er tilgængeligt selvom det ikke kan lånes (fysisk). Kan der gøres noget ved denne fejlinformation?

Beholdningsstatus opsummering

Vi mangler en mere detaljeret matrix for hvilken status der skal vises.

Den matrix vi lavede i starten af ding2/ArtesisWeb projektet har jeg en stærk mistanke om er implementeret forkert både for ALMA og openRuth.

Blandt andet vises "Læs på biblioteket" aldrig.

Grunden til at den står til

Grunden til at den står til ikke at være tilgængelig, er fordi at beholdsningsoplysningerne på materialet ikke kan hentes fra provideren (i jeres tilfælde ALMA). Som i, hvis du beder ALMA om at hente status på at materiale, som brønden giver dig retur - men som ikke findes i jeres DDELibra (kunne være alle de forskellige kilder som kan indstilles i VIP).

Da beholdsningsoplysninger ikke hentes fra brønden, har det ikke noget med Artesis Databrønd at gøre.

Comment viewing options

Select your preferred way to display the comments and click "Save settings" to activate your changes.