Projekt for nyt ding2 hovedspor igangsættes

På initiativ fra Aarhus afholder en række TING biblioteker torsdag d. 23. februar et spændende opstartsmøde på Odense Centralbibliotek, hvor vi tager fat på udviklingen af den nye brugergrænseflade ovenpå ding2. For at følge syntaksen kalder vi projektet for "D!NG2". Målet er at få defineret det nye hovedspor.

Projektet har lige nu deltagelse af bibliotekerne Aarhus, Odense, København, Gladsaxe, Randers, Kolding, Herning, Viborg, Silkeborg og Horsens.

Helt overordnet skal projektet: 

  • Migrere ding1 moduler til ding2
  • Udvikle nye ding2 moduler
  • Udvikle en migreringsfunktion til brug for de eksisterende ding-baserede sites
  • Udvikle en "one-click-install" distributionspakke, så alle biblioteker let kan få sig en ny bibliotekshjemmeside baseret på ding2.

Dagsorden for mødet:

  1. Velkomst, herunder målsætning for mødet v. Bo Fristed
  2. Rammesætning for projektet – økonomi, organisation, tidsplan, strategiske målsætninger v. Bo Fristed.
  3. Overordnede opgaver i ding 2 projektet v. Bo Fristed
  4. ding 2 ”as is” v. Gitte Barlach
    1. Kort gennemgang af moduler og funktioner i ding 2 kodebasen, som leveret af DBC 
    2. Erfaringer med ding 2 test v. Odense CB. 
  5. Fælles målsætninger for ding2
    1. Erfaringer fra ding 1, herunder brugerundersøgelser v. Gitte Barlach
    2. Fælles målsætninger for ding 2 baseret på vores eksisterende og kommende ønsker til funktionalitet – fælles drøftelse
  6. Den videre proces v. Bo Fristed

Bemærk venligst, at mødet er fuldt booket.

 

Ding2 overdrages til TING Community

Ding2 hovedspors projektet starter i naturlig forlængelse af den igangværende ding2 overdragelse fra DBC/Transitionsteamet til TING. Denne overdragelse indebærer at TING communitiet frem over skal være ansvarlige for håndteringen af kodebasen samt relaterede opgaver. Det gælder også i.f.t. f.eks. bibliotek.dk og andre der baserer sig på ding2. 

Med overdragelsen har TING følgende aktuelle opgaver: 

  • ding2 skal analyseres og godkendes. Dette arbejde er vi i gang med i core.TEAM, og det kan foregå uafhængigt af de følgende punkter.
  • Der er moduler fra ding1 der ikke er med i ding2. Disse skal udvikles, kvalitetstjekkes og implementeres i ding2-pakken.
  • Der skal udvikles nye ding2 moduler, baseret på vores eksisterende og kommende ønsker til funktionalitet.
  • Der skal udvikles et migreringsscript, der kan understøtte flytning fra vores ding1 baserede hjemmesider til ding2-platformen. 
  • Der skal udvikles en distribution af det nye ding2 baserede tema (jf. nedenfor) – det vi tidligere har kalde ”one-click-install”, som kan understøtte oprettelse af nye hjemmesider.
  • Endelig skal vi have bygget et nyt tema op omkring ding2 – det vi plejer at kalde – Hovedsporet. Artesis.TING, Easy.TING o.s.v. bygger på ding2, men har deres eget design ovenpå. På samme måde skal TING have lavet sit helt eget design/tema til ding2.

Ovenstående punkter vil også blive inddraget på mødet i denne uge.

Hvis du har spørgsmål til ovenstående eller ønsker at vide mere om ding2 hovedspors projektet er du velkommen til at kontakte projekleder for ding.TING Gittte Barlach - gba@aarhus.dk, eller Bo Fristed, fristed@aarhus.dk