Nyt fra udviklingsafdelingen for Brøndprojektet

Jeg er ProductOwner for OpenSearch eller Artesis Brønd som det nu hedder i DBC. Det er mig der styrer hvad projektet udvikler og priorierer i mellem de forskellige opgaver som projektet skal løse.

For at I også kan følge med i hvad DBC udvikler på i selve brønd-projektet vil jeg forsøge at give en status på projektet hver 14. dag her på sitet.

Hvis I undrer jeg over hvorfor det er hver 14. dag, så er det fordi at her på DBC udvikler vi efter en metode der hedder SCRUM. SCRUM er en udviklingsmetodik der gør brug af små udviklingsperioder kaldes sprint. I vores projekt er et sprint på 14 dage, så derfor ved jeg for hver 14. dag hvor langt vi er kommet.

Alle vores udviklingsopgaver ligger beskrevet på en såkaldt backlog som er en prioriteret liste over de tekniske opgaver der skal løses. Det er opgaver som enten er af intern karakter - typisk nogle tiltag der enten gør produktet nemmere at drifte eller vedligeholde - eller mere brugerrettede funktioner - altså noget som umiddelbart kommer jer kunder til gode.

Øverst på denne liste står SunRise.
Og hvad er så det? Sunrise er den release af SOLR (Vores søge/indekseringsmaskine) som skal gøre vores liv lidt lettere rent søgemæssigt. Det er det produkt der endelig skal tage livet af alle de problemer som vi hidtil har haft med at søge på specialtegn såsom spørgsmålstegn, kommaer, punktummer osv. Ligeledes skal den gøre indekseringen så hurtig at den kan følge med til alt hvad vi smider i hovedet på den.
Så det er noget vi alle har ventet på. Ingen tvivl om det.
Derfor er det en meget god nyhed at vi nu er færdig med at udvikle og teste på den og vi er ved at ligge an til at sætte den i drift. Det vil I komme til at høre mere om.

Det næste der står på listen er en bedre håndtering af slettede poster. Som det er nu så bliver poster ikke slettet i brønden i dag. De bliver gjort tomme og derfor svære at finde. Men de kan findes. Det skal vi have lavet om så de faktisk bliver slettet.
For at vi har hele slette flowet på plads, skal vi igennem 7-8 udviklingsopgaver. I indeværende sprint er vi gået igang med de 3 første, som giver os muligheden for at markere poster i brøden som værende slettet. Når de er afsluttet skal vi have dette til at slå igennem i indekserne så poster der er markeret som slettet også bliver slettet i indekserne.

På analyseniveau er vi igang med 2 ting:

1) At analysere hvad vi skal udvikle på for at kunne håndtere biblioteksproducerede artikler i brønden med tilhørende relaterede materialer. Dette er forundsøgelser til et ting-projekt der skal tilvejebringe moduler til ding.TING, hvor den slags artikler kan produceres i og gemmes i brønden, så vi alle kan drage nytte af artiklerne.

2) At finde ud af hvordan vi kan berige brønden med lokaliseringsdata fra lokalsystemet og ikke mindst holde dem opdateret. Disse data vil forbedre brøndens muligheder for at rankere på materialers placering eller filtrere på samme. Jeg har startet en diskussion på http://ting.dk/node/160. hvor jeg håber at I alle vil give jeres mening tilkende.

Vi høres ved om 14 dage.

Mvh
Kurt Poulsen,

Productowner Artesis Brønd.
 

Grupper: