Nyt fra udviklingsafdelingen for Brøndprojektet 31.8.2011

Så er vi vist alle kommet tilbage fra sommerferie :-)

Som I måske allerede har set af de udmeldinger der er kommet fra os i de sidste par dage så er en del af det vi har arbejdet på fra før sommerferien nu ved at blive sat i drift.
Jeg tænker her især på idriftssættelsen af version 1.2/1.3 af OpenSearch webservicen som giver jer mulighed for at selv at styre hvilke kilder jeres ding.TING skal have adgang til.

Desuden giver 1.3 også mulighed for kun at få vist de relationer man faktisk har adgang til. Dog kun på enkelt post niveau. Hvis man får udleveret relationer sammen med søgeresultatet er der ingen garanti for at lånerne har adgang til dem alle.
Udlevering af kun de relationer som biblioteket har adgang til i et søgeresultat, skal vi have analyseret og sat en model op for. Og helst en der ikke sløver søgningen ned.

Vi har stadigvæk et analyse arbejde i gang omkring de sidste problemtegn i søgningen. Vi er nået dertil at vi ved hvordan de skal håndteres. Nu skal vi bare have fundet ud af hvordan SOLR skal sættes op for at få det til at virke. Dette lyder måske simpelt, men lad mig med samme sige at det er det ikke. Det er svært at finde dokumentation om mange af opensource produkterne (bare se på DBC egne) og SOLR er desværre ikke nogen undtagelse. Mange af de bøger der beskriver hvordan SOLR virker passer ikke til den opførsel koden egentlig har, så det er lidt af et gravearbejde. Men vi skal nok komme igennem det. Men nemt er det ikke.

Brug af jeres beholdningsdata til rankering/sortering/søgning forventer jeg ikke dukker op i indekserne før vi er ovre på version 2.0 af brønden.

Her efter sommerferien er vi startet op på at implementere en ny datamodel for brønden (I kan læse om den her http://danbib.dk/index.php?doc=datamodel_ny). Endnu er vi i analysefasen men jeg forventer at vi snart går i gang med at implementere. Så det kommer der nok til at gå et par måneder med.

Vi skrives ved om ca 14 dage.
 

Grupper: