Linux (som desktop OS) på verdensplan

Linux som desktop OS er populær på Cuba, men ikke i USA eller Storbritannien.

Til hacklabbet blev der i en af grupperne spurgt om, hvor mange der egentlig bruger Linux som desktop OS i Danmark. I søgen på svaret har jeg fundet et par interessante artikler om Linux som desktop OS på verdensplan.

Den solbeskinnede ø, Cuba, har førertrøjen i løbet om at være det land, der flittigst bruger Linux. 6,33%* af den cubanske befolkning bruger Linux som desktop OS.

Hvis vi bevæger os til det europæiske kontinent, så ligger Finland på førstepladsen. Her er der 2,3% af desktoppene, der er Linux på. Herefter følger Spanien, Tjekkiet, Frankrig og Italien.

I Danmark er tallet i følge Statcounter på 0,9%.

Europa er faktisk det kontinent, hvor Linux som desktop OS er mest populær. Her bruger 1,14% systemet på deres desktop - imod 0,76% på verdensplan.

En markedsandel på 0,76% på verdensplan lyder ikke af meget, men koblet til antallet af internetbrugere på verdensplan (1,97 billion), så er der ca. 15 millioner af dem, der tilgår internettet fra en Linux desktop.

Du kan se artiklerne her:

http://www.computerworld.dk/art/116189?a=newsletter&i=3861&cid=18&utm_source=technology&utf_medium=newsletter&utm_campaign=saadan-faar-du-mest-virtuel-desktop-for-pengene-galleri-her-er-de-laekre-headsets-til-dine-oerer-microsofts-smartphone-markedsandel-styrtdykker

http://royal.pingdom.com/2011/05/12/the-top-20-strongholds-for-desktop-linux/

 

 * Markedsandelene er defineret ud fra den del af computere, som har internetadgang. 

** Tallene omfatter ikke Linux Android

Grupper:

Kommentarer

Interessant opgørelse

Jeg havde ikke ligefrem forventet at se Cuba som bannerførere for Linux.

Cuba og Linux

Jeg har tidliger læst at det er fordi man ikke vil bruge "fjendens" styresystem. At der simpelthen er mistro til om USA ville kunne spionere mod Cuba via Microsoft. Og så også at man sparer penge.

Windows er jo relativt dyrt for fattige lande. ;-)

Det lyder plausibelt

Ja, i forhold til Cuba lyder den teori da ikke helt tosset.

Argumentet om at prisen har en betydning tror jeg også er ret afgørende. På den anden side så har de fattige lande jo stadig muligheden for at "finde" Windows styresystemer på nettet.

Flere overraskelser

Nej, det havde jeg heller ikke. Det samme gælder, at Venezuela ligger som nr. to, og Uruguay er nr. tre på verdensplan. Sydamerika (0,88%) ligger faktisk foran Nordamerika (0,72%) i brugen af Linux.

Comment viewing options

Select your preferred way to display the comments and click "Save settings" to activate your changes.