Finurlige Fakta på din hjemmeside

”Vidste du at, Sennep på magisk vis genskaber broccolis cancer- og diabetes forebyggende egenskaber, der ellers går tabt ved kogning”?  (Kilde)

Dette er blot ét af mange eksempler på viden, der nu leveres direkte til brugeren, fra bibliotekets hjemmeside, i biblioteksrummet og i byen.
Vores mål har været todelt, nemlig at skabe en database med over 500 finurlige fakta og at skabe ét eller flere widgets til visning på hjemmesider. Disse mål er nu indfriet igennem et samarbejde imellem Aarhus Kommunes Biblioteker, Biblioteksvagten og Odense Bibliotekerne.

Databasen er takket være Biblioteksvagten blevet et landsdækkende projekt, da de Finurlige Fakta er skrevet af biblioteksfolk i hele Danmark. De mange fine fakta rammer den rette mængde viden, til at udgøre en lille videnssnack. Alt er verificeret i form af en kilde og tilføjet et link med yderligere inspiration. Det enkelte bibliotek kan selv vælge og de vil vise alle oplysninger i en fuld version, en medium eller kun fakta i en minimal visning. Det er også muligt at vælge farve på widget boksen og om den skal ligge fast eller være dynamisk.

I løbet af efteråret kommer en opdatering, så brugerne kan dele særlige fakta og tilføje egne, der senere kan godkendes af administrator.
Den tilhørende hjemmeside er fortrinsvis til biblioteker, der gerne vil have fakta widgets på deres hjemmeside. Her er desuden inspiration at hente, til biblioteker der ønsker at bruge Finurlige Fakta til at markedsføre biblioteket og bibliotekernes materialer samt tilbyde brugerne en underholdende vinkel på bibliotekernes hjemmesider.

Er man et T!NG bibliotek kan widgets downloades som et drupal modul. Modulerne kan hentes på Github – et link findes på finurligefakta.dk. Projektets database ligger også i brønden og kan bruges, så fremt man er interesseret i dette.

Projektet er støttet af Kulturstyrelsen og løber fra juni 2011 til 1. november 2012 – projektet nærmer sig sin afslutning.

Se Projektets hjemmeside 

Læs flere ”Finurlige Fakta” http://aakb.dk ">her

Eller følg os på Twitter