EBIB i Brønden

 

Ebib er nu i Brønden

Der er d.d. lagt ca. 6000 poster fra www.ebib.dk i Driftbrønden. Det er samtlige titler, som Ebib pt. tilbyder. Kilden opdateres dagligt.

Kilden findes også i Testbrønden, hvor den dog ikke opdateres regelmæssigt.

Posterne følger samme model som de fra Ereolen og Netlydbog: Der indledes med en relativ enkel post, baseret på data fra Publizon, og når titlen er færdigkatalogiseret på DBC, følger en opdateret version med emnedata, mv. Pt. er ca. 4000 af de 6000 poster færdigkatalogiseret.

Kilden kan tilvælges i VIP-basen, via jeres brøndprofiler. Da der er tale om en betalingskilde, er det naturligvis kun relevant for kommuner, der har en aftale med ebib.dk

Det bliver først i Brønd3 muligt for de enkelte biblioteker kan afgrænse på det eventuelt begrænsede Ebib-udvalg, de har indgået aftale med Publizon om.

Posterne rummer en URL, der leder direkte hen til den enkelte ebog. Dog skal man ved første klik på en ebib-URL logge sig ind som bruger, før man kan stilles igennem til titlen.
URL’en er også at finde i relationen hasOnlineAccess.

Der er dannet relationer mellem posterne og anmeldelser fra Litteratursiden med en hasReview-relation.

Der er også dannet hasDescriptionFromPublisher-relationer til forlagenes beskrivelser af bøgerne. Disse forlagsbeskrivelser kommer også i brønden via Publizon, og kan tilvælges som kilde i VIP-basen (Kilden hedder ” Beskrivelser fra forlag”)
 

Udover Ebib er der adgang til en række andre kilder i Artesis databrønd. I kan se en oversigt med detaljerede beskrivelser her: http://oss.dbc.dk/twiki/bin/view/Databroend/OpenSearchKilder.

Med venlig hilsen

DBC

Grupper: