ding2tal bliver til DDB CMS

DDB har valgt ding2tal til DDB CMS og dermed bibliotekernes kommende hjemmeside. I TING er vi stolte over og glade for at kunne overdrage ding2tal til DDB, som dermed kan tilbyde landets biblioteker en fremtidssikret hjemmeside og formidlingsplatform til glæde for såvel biblioteker og borgere. 

TING har skabt grundlaget for DDB CMS

Siden 2009 har TING samlet bibliotekerne, store som små, og skabt en fælles OpenSource platform for udvikling af digitale services til bibliotekerne. Initiativet til TING voksede ud af ønsket om at demokratisere måden, hvorpå vi i bibliotekssektoren skaber fælles IT-løsninger. Vi lagde dermed fundamentet for fremtidens digitale bibliotek, og ser det nu manifestere sig som DDB – Danskernes Digitale Bibliotek.

ding2tal er bygget på TING platformen og er resultatet af et projektsamarbejde mellem en række TING biblioteker, som ved fælles udviklingskraft har skabt et produkt, der nu drives videre og - ikke mindst fremtidssikres - i DDB-regi.

DDB CMS er fremtidens bibliotekshjemmeside

At ding2tal er udpeget til at skulle være DDB CMS er en fantastisk anerkendelse af vores arbejde og samtidig et kvalitetsstempel af vores produkt – vi har lavet det selv, og det er vi faktisk ganske stolte af!

Samarbejdet mellem bibliotekerne medvirker til at øge ejerskab og kompetencer. Samtidig giver det bibliotekerne dyb indsigt i – og indflydelse på - det grundprodukt DDB CMS bliver for bibliotekerne.

Bibliotekerne får ikke bare en hjemmeside, der er moderne, responsiv og fleksibel. Bibliotekerne får også en hjemmeside, der er født ind i den IT-infrastruktur, som de seneste år er blevet skabt og videreudviklet i TING samarbejdet.

DDB CMS vil være frontløber, når det handler om integration med den eksisterende platform, herunder databrønden, bibliotek.dk m.v. Med tilbuddet fra DDB får bibliotekerne også muligheden for support, hosting m.v., så der kan fokuseres på kerneopgaven – formidling og servicering af borgerne!

Landets biblioteker skal senest 1. september beslutte, om de ønsker DDB CMS. Dette valg er for mange biblioteker ikke et nemt valg – det anerkender og forstår vi. Vi ser DDB CMS, som det naturlige og logiske valg for de biblioteker, der bliver en del af DDB. Der findes ingen argumenter for at vælge den halve pakke, og jo flere vi er med, desto billigere bliver det. At der så er flere til at dele glæden over den fælles udvikling, er blot en ekstragevinst.

Ved at vælge DDB CMS bakker bibliotekerne op om samarbejdet mellem TING Community og DDB, og dermed også de demokratiske værdier og OpenSource principper, som TING fællesskabet er bygget på.

TING Community leverer innovation og udvikling til DDB CMS

TING er et udviklingsorienteret fællesskab. Fremadrettet vil vi sammen med DDB videreudvikle på DDB CMS.

I fremtiden vil TING endvidere prioritere, bidrage til og understøtte DDB, for at indfri de høje forventninger. Vi vil agere som udviklingsplatform og fremme fostringen af nye idéer, projekter og samarbejder, der kan bidrage til de aktiviteter, som udvikles i dialogen omkring DDB.

Vi vil naturligvis også sikre, at den kerne ding2tal bygges på (ding2), bliver vedligeholdt og stillet til rådighed for de biblioteker, der af den ene eller anden grund ikke vælger DDB CMS.

I TING tror vi på, at TING Community og måden vi tænker på, vil være måden hvorpå DDB og fremtidens biblioteker skal basere og udvikle sig.

 

Mange sommerhilsner

Bo Fristed

Formand for TING Council

 

Deltagere i ding2tal

Københavns Kommunes Biblioteker, Gladsaxe Bibliotekerne, Odense Centralbibliotek, Sønderborg Bibliotek, Kolding Bibliotek, Vejle Bibliotek, Horsens Kommunes Biblioteker, Silkeborg Bibliotek, Randers Bibliotek, Viborg Bibliotekerne, Herning Bibliotekerne, Aarhus Kommunes Biblioteker.

Læs mere om ding2tal: http://ting.dk/groups/ding2tal 

Se ding2tal work-in-progress: http://ding2tal.ting.dk/

Grupper: