Ding - En temadag med spørgsmål og svar

En DING-hjemmeside – hvordan fungerer det egentlig? hvordan drives den? hvem kan hjælpe? hvad betyder det overhovedet, at der er et TING-fællesskab, hvad er hoved og hale på ting.dk og hvad med det der Ding2tal?

Disse er blot et udpluk af de spørgsmål Ding.TING-temadagen forsøgte at komme omkring den 30 maj 2012 i Vejle, hvor 68 interesserede deltog.

Dagen indledtes med et oplæg fra DBC, Bellcom og Vejle biblioteker, som præsenterede en række driftsmodeller for et Ding-site. Driften af et Ding-site involverer ofte en vifte af aktører, men denne vifte kan præcist sammensættes og tilpasses efter det enkelte biblioteks behov. Derfor var dette oplæg vigtigt, så det enkelte bibliotek kender og forstår mulighederne ved opsætning og drift af en ding-site.

Læs mere her

ITK, Århus præsenterede en række måder, hvorpå man som TING-bruger kan bidrage til TING-fællesskabet. Flere deltagere påpegede at ting.dk kan virke forvirrende samt, at der på sitet er mulighed for en række forbedringer blandt andet i forhold til brugervenlighed. Derfor vil TING arbejde på en optimering af ting.dk således, at sitet i fremtiden vil dække fællesskabets behov. I denne forbindelse vil det også tydeliggøres på ting.dk, hvordan man kan bidrage til TING-fællesskabet.

Læs mere her

Gitte Barlach, som er projektleder på Ding2tal, gennemgik projektets proces og status. Oplægget efterfulgtes af en drøftelse af bibliotekernes egne spørgsmål vedrørende Ding2tal.

Læs referat af drøftelsen her.

Endeligt præsenterede Ewan Andreasen fra Vejle biblioteker, hvordan man bedst anvender Tings fælles værktøjer Lighthouse og ting.dk i den daglige drift af et ding-site. Herunder viste Ewan, hvordan værktøjerne kan anvendes til at dele sine ideer med fællesskabet, samt en præsentation af den bedste procedure ved fejlretning.

Læs Ewans oplæg her

Alt i alt en spændene og udbytterig temadag som Vejle Biblioteker havde stablet på benene.