Beskrivelser fra forlag i brønden

Der er en ny kilde i drift i databrønden. Kilden hedder "Beskrivelser fra forlag" (submitter nr. 150039) og kan nu tilvælges i VIP basen.

Kilden kræver ikke abonnement.

"Beskrivelser fra forlag" består af omtaler af bøger fra de udgivende forlag. Beskrivelserne hentes fra Publizon, der leverer indhold til Netlydbog.dk og eReolen.dk. De titler, der findes beskrivelser af, er derfor de samme titler, som de to produkter indeholder. Hvis titler fra Netlydbog.dk eller eReol.dk også findes som andre materialetyper i brønden - f.eks. i et biblioteks egen katalog - så kædes beskrivelsen fra forlaget også sammen med disse.

Der er ca. 5000 poster i brønden. Posterne er kædet sammen med den bogtitel, de beskriver, og kan ikke søges frem selvstændigt.

Posterne i brønden er lagret i docbook-format, som modsat DKABM kan rumme fuldtekstindhold. Der forefindes også en kort DKABM-del sammen med docbook-posten. Ønsker man at vise den fulde omtale, skal docbook-delen vises.

Beskrivelser fra forlag findes via relationen hasPublisherDescription, som peger fra bogpost til 150039-posten. Relationsdannelsen er lavet således, at omtaler af netlydbøger kan relatere sig til lydbøger, mens omtaler af ebøger kan relatere sig til trykte og elektroniske bøger.

 

Man kan læse mere om kilden her:

http://oss.dbc.dk/wiki/bin/view/Databroend/ForlagsOmtaler

Grupper: