Artikelbasen i kommende brønd 3

 

En anden ting, som vi talte om på kildeworkshoppen på DBC 30. januar 2013, i relation til den kommende brønd 3:

Artikelbasen består af mange (forskellige) poster, og kan komme til at virke voldsom, hvis man som relativt lille bibliotek lukker op for artikelbasen som kilde. Samtidig kan der være forskel på, hvad man ønske er gøre i grænsefladen med forskellige dele af artikelbasen.

I arbejdet med at overføre bibliotek.dk til brøndløsning har vi opdelt Artikelbasen i 5 forskellige "kilder", der kan tilvælges separat:

  1. Tidsskriftsartikler
  2. Avisartikler
  3. Anmeldelser
  4. Faktalink
  5. Forfatterweb

Samtidig kommer man også til at kunne vælge mere fleksibelt end i dag, hvilke kilder man vil søge i, og/eller hvilke relationer fra hvilke kilder man ønsker at få udleveret og benytte i grænsefladen. Så man kan f.eks. vælge, at man vil kunne søge i alle ovennævnte kilder, undtagen anmeldelser, at man gerne vil benytte online-adgang-relationen på tidsskriftsartikler, men ikke på avisartikler, og at man gerne vil benytte ophavsbeskrivelses-relationen på forfatterweb, men ingen andre relationer.

Der var på workshoppen også forslag fremme om at man kun har adgang til den del af artikelbasen, som rummer poster på artikler, som findes i tidsskrifter eller aviser som man på det enkelte bibliotek har i sin beholdning. Det er ikke noget der lige umiddelbart er en løsning på, men vi har noteret ønsket. 

Kommentér gerne her, hvis I har holdninger eller ønsker til hvordan I gerne vil kunne bruge poster fra artikelbasen.

Grupper:

Kommentarer

Lyder godt at der bliver

Lyder godt at der bliver mulighed for at vælge at søge i flere af kilderne på en gang. Savner i den eksisterende Brønd muligheden for at kunne afkrydse flere facetter på én gang. Der kan være behov for at vælge mere end fx en Materialetype eller Kilde (fx både ereolen og ebrary)’.

Kilder i VIP-basen

Hvad jeg ikke fik skrevet så tydeligt i min indlæg om opsplitning af Artikelbasen i flere kilder, er, at det er i forhold til at kunne til- og fravælge enkelte dele af Artikelbasen i sin brøndprofil i VIP-basen. Det vil sige, dér hvor man vælger, hvilke kilder der skal kunne søges i gennem den eller de grænseflade(r) man har. 

Med hensyn til muligheden for at kunne afkrydse flere facetter på én gang, så er det noget, der skal laves i grænsefladen. Dataene i brønden skulle være til stede for at det kan lade sig gøre.

Artikelbasen

Kunne der komme en 6. "kilde" til i Artikelbasen? Online artikler? - både avis- og tidsskriftartikler.

Online artikler

Vi tager forslaget om en kildegruppe kun med online-artikler fra Artikelbasen med som et ønske, og ser på om det ikke skulle kunne lade sig gøre.

Comment viewing options

Select your preferred way to display the comments and click "Save settings" to activate your changes.