Aakb.dk - nu med netmusik i søgeresultatet

Aarhus Kommunes Bibliotekers hjemmeside har nu åbnet op for direkte søgning i BibZooms musikposter. Det betyder at brugerne på hjemmesiden nu kan søge efter eksempelvis Kim Larsen og i samme søgeresultat få låneadgang til såvel fysiske materialer som BibZooms netmusik. Søgeresultatet viser kunstnerens digitale albums (netmusik), og ved at klikke på et album ledes brugeren videre til BibZoom.

Læs mere her http://www.aakb.dk/blog/netmusik-dit-soegeresultat

Grupper:

Kommentarer

Værkvisning

Supergod nyhed inden weekenden.

Interessant at se hvordan rankeringen og værkvisningen tweakes fremover for at få lidt bedre resultater.

Søgning på Robyn illustrerer det egentlig meget godt
http://www.aakb.dk/ting/search/robyn#facets=facet.creator:robyn;&page=1

Alle singlerne og specialudgaver af forskellige sange står som selvstændige værker, hvilket de jo i grunden også er, men det betyder at vi måske skal arbejde med to værk manifestationer der bliver slået sammen (studiealbums og afledte værker), da man kunne overveje at smide

Dancing on my own
Dancing on my own (Remixes)

ind under

Body Talk part 1, som jeg ville mene er hovedværket eller i alle tilfælde studiealbummet, som har afledt f.eks remix versioner og måske har andre kunstere lavet afledte værker.

Det ville gøre søgningen mindre kompliceret. Faktisk lidt som første step af værkvisningen, hvor man samlede alle udgaver.

Ellers skulle man ændre rankeringen så fysiske materialer kom op i rankeringen, da bibliotekerne ikke har haft råd til at købe alle udgaver af en musikcd, og dermed ville de mere "originale" værker komme længere op i søgeresultatet.

Så man får en masse flødeskum, som er virkelig lækkert, men der skal lige tweakes så hovedmåltidet kommer før desserten :-)

Men spændende er det under alle omstændigheder.

Comment viewing options

Select your preferred way to display the comments and click "Save settings" to activate your changes.